WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ώρα για ιατρικό τσεκ απ - 5+1 εξετάσεις που κάθε γυναίκα πρέπει να κάνει


JTeam

31 Αυγούστου 2024

Ώρα για ιατρικό τσεκ απ - 5+1 εξετάσεις που κάθε γυναίκα πρέπει να κάνει
Pexels
Δες ποιες είναι και επισκέψου το γιατρό σου

Ο γιατρός είναι σύμμαχος κάθε γυναίκας και γι' αυτό πρέπει να τον επισκέπτεται συχνά, τόσο για το καθιερωμένο τσεκ απ αλλά και για μια σειρά από άλλες εξετάσεις.

Γιατί όπως ξέρεις αλλά και σου έχουμε πει και εμείς πολλές φορές. η πρόληψη σώζει ζωές.

Δες παρακάτω τις εξετάσεις που πρέπει να κάνει κάθε γυναίκα στη ζωή της

Ψηλάφηση στήθους και μαστογραφία

Με αυτές εντοπίζεται ο καρκίνος του στήθους και μάλιστα σε αρχικό στάδιο, όσο περιορίζεται στη συγκεκριμένη περιοχή.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Αμερικανικό Οργανισμό Kατά του Καρκίνου, το 97% των γυναικών στις οποίες διαγνώστηκε στην αρχή του, επέζησε χωρίς υποτροπή για τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Γυναικολογική εξέταση, υπερηχογράφημα εσωτερικών οργάνων, Pap Test

Τα παραπάνω αποτελούν την πιο αξιόπιστη εξέταση για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας εγκαίρως, ώστε στην πορεία με την κατάλληλη θεραπείανα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας, τα τελευταία χρόνια το ποσοστό θνησιμότητας έχει ελαττωθεί σε ποσοστό πάνω από 74% χάρη στον εφευρέτη του Pap Test, Γιώργο Παπανικολάου.

Jenny.Gr
Pexels

Οδοντιατρική εξέταση

Ανά έξι μήνες πρέπει να επισκέπτεσαι τον οδοντίατρό σου για μια εξέταση ρουτίνας - έστω και αν δεν έχεις κάποιο θέμα, μπορεί να προλάβεις κάποιο σφράγισμα, κάποια απονεύρωση που δεν... έχει κρατήσει κτλ. - και ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να κάνεις καθαρισμό.

Έτσι και μόνο έτσι θα διατηρήσεις την υγεία των δοντιών σου σε άριστη κατάσταση - μακριά από ουλίτιδα, τερηδόνα, πέτρα κτλ.

Οφθαλμολογική εξέταση

Ακόμα και αν πιστεύεις ότι βλέπεις πολύ καλά, μην την παραλείψεις. Με τα αποτελέσματά της θα εντοπίσεις εγκαίρως πρόβλημα στα μάτια σου - από αλλοιώσεις στην όραση μέχρι καταρράκτη και γλαύκωμα.

Μέτρηση οστικής πυκνότητας

Είναι απαραίτητη για να δεις αν κινδυνεύεις να προσβληθείς από οστεοπόρωση μέσα στα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τα στατιστικά οι γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο, συγριτικά με τους άνδρες. Δεν χρειάζεται να την κάνεις σε μικρή ηλικία, αλλά μετά τα 40 σου χρόνια αλλά και όταν κάποια από εσάς είναι στην εμμηνόπαυση ή έχει ιστορικό στην οικογένειά της.

Jenny.Gr
Pexels

Καρδιολογική εξέταση

Το ήξερες πως η Νο1 αιτία θανάτου των γυναικών στον πλανήτη είναι ένα καρδιακό νόσημα;

Επίσης το πιο ανησυχητικό εδώ είναι πώς όσες έχασαν τη ζωή τους από αυτό, δεν παρουσίαζαν νωρίτερα κάποιο σύμπτωμα.

Γενική εξέταση αίματος

Η πιο απλή εξέταση που πρέπει να γίνεται μια φορά τον χρόνο. Κάθε γυναίκα με την έμμηνο ρύση χάνει σίδηρο, ο οποίος δεν αναπληρώνεται πάντα από μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή.

Αλλά μέσα από τα αποτέλεσματά της μπορείς να προλάβεις πολλά και μικρά και να τα λύσεις πριν μετατραπούν σε μεγάλα και σοβαρά.

Έτσι πέφτει ο αιματοκρίτης και έρχεται η κόπωση και η αδυναμία να ανταποκριθεις στην καθημερινότητα και τις υποχρεώσεις σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.