WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 συμβουλές απώλειας βάρους που πρέπει να αποφύγεις


Τζουλιάννα Καρνέζη

27 Ιουλίου 2024

4 συμβουλές απώλειας βάρους που πρέπει να αποφύγεις
pexels
4 Red Flags που αφορούν την απώλεια βάρους και που πρέπει να προσέχετε.

Εάν αισθάνεστε απογοητευμένοι από αναποδιές στην απώλεια βάρους, η υπόσχεση μιας γρήγορης λύσης μπορεί να ακούγεται σαν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Οι δίαιτες της μόδας συνοδεύονται συχνά με πολλή διαφημιστική εκστρατεία, χάρη στους celebrities και στους influencers που προωθούν προϊόντα και που καυχιούνται για το πόσα κιλά έχασαν.

Δυστυχώς όμως πολλές από αυτές τις μοντέρνες δίαιτες είναι ανθυγιεινές και μερικές μπορούν ακόμη και να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό.

Πώς μπορείτε να καταλάβετε ποια προγράμματα διατροφής είναι αξιόπιστα; Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι ότι αν κάτι υπόσχεται γρήγορες και εύκολες λύσεις τότε είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό. Εδώ είναι τι πρέπει να προσέξετε.

Προϊόντα που υπόσχονται γρήγορη απώλεια βάρους

Χάπια αδυνατίσματος. Τα μη συνταγογραφούμενα χάπια απώλειας βάρους υπόσχονται να καταστέλλουν την όρεξή σας ή να κάψουν ως εκ θαύματος λίπος ενώ κοιμάστε. Αλλά αυτοί οι ισχυρισμοί μπορεί να είναι παραπλανητικοί. Τα χάπια αδυνατίσματος μπορεί να προκαλέσουν επιβλαβείς παρενέργειες και δεν πρέπει να λαμβάνονται χωρίς να συμβουλευτείτε γιατρό.

Φυτικά προϊόντα αδυνατίσματος. Μην υποθέτετε ότι τα φυτικά προϊόντα είναι ασφαλή επειδή είναι "φυσικά". Πολλά φυτικά προϊόντα έχουν σχεδιαστεί για να αυξάνουν την ούρηση ή τις κινήσεις του εντέρου και να τονώνουν το κεντρικό νευρικό σύστημα. Τα συστατικά μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές παρενέργειες ή αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα που παίρνετε.

Jenny.Gr

Προγράμματα γρήγορης απώλειας βάρους

Ορισμένες δίαιτες θέτουν μη ρεαλιστικούς στόχους ή περιορίζουν πολύ το φαγητό που μπορείτε να καταναλώσετε μέσα σε μια ημέρα. Αυτή η προσέγγιση μπορεί να αποτύχει γιατί μπορεί να προκαλέσει κόπωση και ελλείψεις θρεπτικών συστατικών και μπορεί στην πραγματικότητα να προκαλέσει επιβράδυνση του μεταβολισμού σας.

Τρώτε το ίδιο φαγητό

Η ιδέα είναι ότι θα καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες όταν περιορίζεστε σε ένα είδος τροφής. Ωστόσο, η παράλειψη ορισμένων ομάδων τροφίμων μπορεί να οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα , ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά και αλλαγές στα επίπεδα χοληστερόλης. Οι δίαιτες που περιορίζονται σε ένα μόνο είδος φαγητού είναι επικίνδυνα περιοριστικές και μακροπρόθεσμα μπορεί να οδηγήσουν σε υπερφαγία.

Πώς να προσεγγίσετε την απώλεια βάρους

Εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, η καλύτερη ευκαιρία για μακροπρόθεσμη επιτυχία είναι να είστε λογικοί και να αναπτύξετε έναν τρόπο ζωής που να περιλαμβάνει μια ισορροπημένη διατροφή και σωματική δραστηριότητα.

Ένα ασφαλές πρόγραμμα απώλειας βάρους είναι σημαντικό να επικεντρώνεται σε μια ισορροπημένη, θρεπτική διατροφή με μια ποικιλία τροφών, όπως φρούτα και λαχανικά, όσπρια και δημητριακά ολικής αλέσεως.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.