WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ποπ κορν: Πώς η καθημερινή κατανάλωση αυτού του παρεξηγημένου σνακ επηρεάζει την υγεία σου


Τζουλιάννα Καρνέζη

5 Σεπτεμβρίου 2024

Ποπ κορν: Πώς η καθημερινή κατανάλωση αυτού του  παρεξηγημένου σνακ επηρεάζει την υγεία σου
unsplash
Τι θα συμβεί εάν τρώτε κάθε μέρα ποπ κορν

Για μένα, το ιδανικό ποπ κορν ήταν πάντα αυτό του κινηματογράφου, περιχυμένο με βούτυρο και αλάτι. Αυτό το είδος ποπ κορν μου φέρνει μεγάλη χαρά. Ταυτόχρονα όμως με κάποιο τρόπο μου προκαλεί στομαχόπονο και με αφήνει να λαχταρώ ένα πραγματικό δείπνο με λαχανικά.

Όμως αν αφαιρέσετε τα τεχνητά πρόσθετα, το ποπ κορν στην πιο αγνή του μορφή έχει στην πραγματικότητα μερικά αξιοσημείωτα οφέλη για την υγεία. Μπορείτε να απολαύσετε 3 φλιτζάνια ποπ κορν με λιγότερες από 100 θερμίδες και να πάρετε 3,5 γραμμάρια φυτικών ινών.

Τι θα συμβεί εάν τρώτε κάθε μέρα ποπ κορν

Θα πάρετε αρκετές φυτικές ίνες

Όπως και άλλα δημητριακά ολικής αλέσεως, έτσι και το ποπ κορν είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών. Ο κύριος τύπος ινών στο ποπ κορν ονομάζονται αδιάλυτες ίνες. Και όταν οι αδιαλύτες φυτικές ίνες βρίσκονται στο έντερο προσροφούν νερό όπως ένα σφουγγάρι, με αποτέλεσμα τα κόπρανα μαλακώνουν, μειώνοντας έτσι τη δυσκοιλιότητα.

Επίσης η κατανάλωση μιας δίαιτας πλούσιας σε φυτικές ίνες μπορεί να υποστηρίξει τη διαχείριση του βάρους βοηθώντας σας να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επιπλέον τα δημητριακά ολικής αλέσεως με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες έχουν συσχετιστεί με χαμηλότερο κίνδυνο χρόνιων ασθενειών όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτης τύπου 2 και ορισμένοι καρκίνοι.

Η καρδιαγγειακή σας υγεία θα βελτιωθεί

Ενώ οι φυτικές ίνες αναφέρονται συχνά ως θρεπτικά συστατικά που ωφελούν την υγεία του εντέρου. ωφελούν και την καρδιαγγειακή υγεία. Μια δίαιτα πλούσια σε φυτικές ίνες μπορεί να βελτιώσει την πέψη, να προστατεύσει την υγεία της καρδιάς σας και να μειώσει τον κίνδυνο για καρκίνους και πολλές χρόνιες ασθένειες. Ο λόγος για τον οποίο οι φυτικές ίνες υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς είναι επειδή βοηθούν στη μείωση της LDL χοληστερόλης, γνωστής και ως «κακής χοληστερόλης», η οποία αυξάνει την αρτηριακή πίεση και τη φλεγμονή.

Jenny.Gr
pexels

Θα έχετε περισσότερη ενέργεια

Ένα άλλο πλεονέκτημα του να τσιμπολογάτε καθημερινά ποπ κορν είναι ότι παρέχει στον οργανισμό ενέργεια. Το ποπ κορν είναι ένα σνακ πλούσιο σε υδατάνθρακες που μπορεί να προσφέρει μια γρήγορη και εύπεπτη πηγή ενέργειας. Μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για αθλητές ή όσους ασχολούνται με κάποια σωματική δραστηριότητα. Για να ολοκληρώσετε το σνακ σας και να προσφέρετε στο σώμα σας περισσότερη ενέργεια, συνιστώ να συνδυάσετε το ποπ κορν σας με μια χούφτα ξηρούς καρπούς, τυρί κ ή ένα φλιτζάνι γιαούρτι.

Θα πάρετε αντιοξειδωτικά

Το ποπ κρον περιέχει αντιοξειδωτικά, τις πολυφαινόλες, που βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες. Οι πολυφαινόλες έχουν συνδεθεί με καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, βελτιωμένη πεπτική υγεία και μειωμένο κίνδυνο πολλών ασθενειών (συμπεριλαμβανομένων μερικών τύπων καρκίνου ).

Ενώ τα οφέλη του ποπ κορν είναι πολλά, είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε τα μειονεκτήματα της κατανάλωσής του. Το ποπ κορν από μόνο του είναι μια θρεπτική τροφή, αλλά η προσθήκη βουτύρου, αλατιού ή λαδιού σε αυτό αυξάνει την περιεκτικότητά του σε θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά και αναιρεί ορισμένα από τα οφέλη του.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.