UPDATE WHAT'S NEW

Ανακάλυψε τη γεύση της Ελλάδας


12 Νοεμβρίου 2019

Ανακάλυψε τη γεύση της Ελλάδας

Η μαγειρική έχει μπει έντονα στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια. Η τηλεόραση και το Internet έχουν γεμίσει με εκπομπές και video μαγειρικής που μας συμβουλεύουν πώς να φτιάξουμε ακόμα και ένα πολύ απλό πιάτο.

Αν σκεφτούμε τον αριθμό των συνταγών και πόσες παραλλαγές υπάρχουν, θα χάσουμε το μέτρημα, γιατί κάθε περιοχή της χώρα μας ανέπτυξε τη δική της κουζίνα με βάση τη γη και τις επιρροές των ανθρώπων της.

Οι Έλληνες, από τα παλιά χρόνια, έχουμε αναπτύξει μία ξεχωριστή φιλοσοφία για το φαγητό. Για εμάς το τραπέζι δεν είναι το μέρος που καλύπτουμε μία ανάγκη, αλλά το σημείο που συναντάμε τους δικούς μας.

Έτσι, οι περισσότερες από εμάς έχουμε μπει στη διαδικασία να ετοιμάσουμε ένα γεύμα για τους αγαπημένους μας. Είτε πρόκειται για ένα φιλικό τραπέζι, είτε για ένα ρομαντικό δείπνο ή για μία οικογενειακή συνάθροιση, πάντα χαιρόμαστε να βλέπουμε τους γύρω μας να απολαμβάνουν το φαγητό μας.

Μπορεί να μην υπάρχει η τέλεια συνταγή, αλλά σίγουρα υπάρχουν πολλές που κρύβουν πολύτιμα μυστικά και συνεχίζουν στο πέρασμα των χρόνων την αυθεντική ελληνική γεύση.

Τώρα, μπορούμε να ανακαλύψουμε τη γεύση της Ελλάδας και να μάθουμε συνταγές από κορυφαίους δημιουργούς σε τρία ιστορικά σημεία της πόλης, παρέα με τη Mastercard και το περιοδικό «Γαστρονόμος».

Κάθε ανέπαφη ή online συναλλαγή με κάρτα Mastercard® μπορεί να μας χαρίσει μία ανεκτίμητη γαστρονομική εμπειρία στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά για να εξερευνήσουμε τον Χειμώνα στις Κυκλάδες, στο Αρχοντικό Μπενιζέλων για να περιπλανηθούμε στα νέα γευστικά μονοπάτια της Μικράς Ασίας και στο Μέγαρο Υπατία για να ταξιδέψουμε στον χρόνο με γεύσεις από την παλιά Αθήνα.

Διακεκριμένοι σεφ από κορυφαία εστιατόρια μοιράζονται μνήμες, ιστορίες, συνταγές και μυστικά της ελληνικής κουζίνας σε τρεις βραδιές που περιλαμβάνουν γευσιγνωσία επιλεγμένων τοπικών προϊόντων, live cooking experience και ένα μοναδικό γεύμα με τη δημιουργική τους επιμέλεια.

Αν θες να ανακαλύψεις τη γεύση της Ελλάδας μαζί με έναν αγαπημένο σου, διάβασε περισσότερα στο Facebook της Mastercard και κάνε την αρχή για κάτι ανεκτίμητο.