XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το ήσυχο Σκαθάρι


9 Οκτωβρίου 2011

George-Harrison-John-Lenn-007.jpg

«Δεν με νοιάζει αν θα με θυμούνται».

Ζώντας σ’ έναν υλικό κόσμο… Η προσωπικότητα του κιθαρίστα George Harrison από τους Beatles με αφορμή το ντοκιμαντέρ "George Harrison: Living In The Material World" του Martin Scorsese.

 

Ο Martin Scorsese αποφάσισε να κάνει ένα ντοκιμαντέρ με θέμα τον κιθαρίστα των Beatles όταν η 63 χήρα του Olivia Harrison του έδειξε ένα γράμμα που είχε γράψει στην μητέρα του όταν ήταν περίπου είκοσι ετών. «Έλεγε με βεβαιότητα» λέει ο Scorsese «ότι η ουσία της ζωής και της ανθρώπινης ύπαρξης δεν είναι μόνο ο πλούτος και η φήμη αλλά πολύ περισσότερα. Τότε συνειδητοποίησα ότι αυτόν τον άνθρωπο θα ήθελα να τον γνωρίσω καλύτερα.» Στο ντοκιμαντέρ που  προβλήθηκε στις 5, 6 Οκτωβρίου στις ΗΠΑ από το κανάλι HBO και προβάλλεται και στη χώρα μας μπορείτε να δείτε για πρώτη φορά ένα πορτραίτο της ζωής του λεγόμενου «ήσυχου σκαθαριού». Το ντοκιμαντέρ καταπιάνεται από τα παιδικά του χρόνια στο Liverpool και εστιάζει στη μουσική και τη φιλανθρωπική πλευρά του σκαθαριού στις άγνωστες πτυχές από τη ζωή του, καθώς και σε συνεντεύξεις από τους Eric Clapton, George Martin, Paul McCartney, Yoko Ono, Tom Petty, Phil Spector και Ringo Starr. O George Harrison έφυγε από τη ζωή το 2001, σε ηλικία 58 ετών, χτυπημένος από τον καρκίνο.  Στιγμές από τη ζωή του Σκαθαριού: Ήταν το νεότερο μέλος του γκρουπ αλλά και το πιο χαμηλών τόνων. Ήταν πολύ αγαπητός. Ο John Lennon τον αποκαλούσε “baby brother”.

George Harrison-John Lennon-Yoko Ono. Ο John Lennon ήρθε στη ζωή σαν σήμερα.

Το 1966 παντρεύτηκε την 60’ s καλλονή Pattie Boyd με κουμπάρο τον Paul Mc Cartney. Γνωρίστηκαν στα γυρίσματα του clip του τραγουδιού “A Hard Day's Night”. To 1974 τον εγκατέλειψε για το μουσικό και φίλο του Eric Clapton ο οποίος της έγραψε την ερωτική μπαλάντα “Layla”. Παρέμειναν φίλοι.

Patti & George

Μόλις ανακοίνωσαν στην Olivia Harrison ότι το παραπάνω γεγονός θα αναφερθεί στο ντοκιμαντέρ, κάλυψε τ' αυτιά της με τα χέρια της κι άρχισε να τραγουδά δυνατά. Το 1978 ξαναπαντρεύτηκε την Μεξικανικής καταγωγής Olivia τη γυναίκα που έμεινε στο πλάι του ως το θάνατο του από καρκίνο του λάρυγγα το 2001.

Olivia & George

  • Είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τον Ινδουισμό.
  • Ο Harrison κρατούσε πάντα γεμάτες τις βαλίτσες μετά από τα ταξίδια του.
  • Αγαπούσε την κηπουρική. Βοήθησε στην αποκατάσταση των κήπων του Friar Park στο Λονδίνο όπου βρίσκεται και η τεράστια έπαυλη του.
  • Το 1999 δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από κάποιον που έλεγε ότι ήταν απεσταλμένος του θεού. Διέφυγε τον κίνδυνο.
  • Έφυγε από τη ζωή τo 2001 και κηδεύτηκε σύμφωνα με την Ινδουιστική παράδοση. Οι στάχτες του σκορπίστηκαν στο Ganges River στο Los Angeles.
Info: Η ταινία με τη ζωή του λιγότερου γνωστού "σκαθαριού" παίζεται στο  Απόλλων Cinemax Class (Πέμπ.-Παρ. & Δευτ.-Τετ. 17.30, 21.30, Σάββ.-Κυρ. 17.30).