XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

”Rinsers”, η νέα φυλή γυναικών που «απειλεί» τους άντρες


21 Μαΐου 2012

DANICA-TRHRALL-RINSERS.jpg

Σύνθημά τους, όχι πια σεξ μόνο φίλοι… με προνόμια.

Ένα νέο reality -ντοκιμαντέρ προβλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο βρετανικό κανάλι Channel 4 και σίγουρα δεν μπορεί να περάσει ασχολίαστο. Ο τίτλος του 'Sex, Lies and Rinsing Guys' και το αντικείμενο του είναι η ζωή τριών γυναικών που αποκαλούνται “rinsers”, έχουν δηλαδή κάνει επάγγελμα το να βρίσκουν μέσω του διαδικτύου πλούσιους άντρες, να μιλάνε μαζί τους, σπανίως να βγαίνουν ραντεβού, να λαμβάνουν ακριβά δώρα και λεφτά από αυτούς με αντάλλαγμα την φιλία τους, το χρόνο τους και με τον όρο ότι δεν θα υπάρξει σεξ μεταξύ τους. Όλα γίνονται μέσω των sites του ή των σελίδων τους στο facebook. Αυτές οι “rinsers” είναι γυναίκες που «ξεπλένουν» άντρες, για το χρήμα τους και όπως φαίνεται οι άντρες το απολαμβάνουν.

Μια νέα φυλή γυναικών βασισμένη στην ομορφιά και στο σεξαπίλ, που πάει αντίθετα στην οικονομική κρίση και ήδη έχει προβληματίσει την κοινή γνώμη, μιας και υπάρχει φόβος και ανησυχία πως από την προβολή τους, τα νέα κορίτσια θα παρασυρθούν σε αυτό τον εύκολο δρόμο, αντιγράφοντας αυτές τις συμπεριφορές.

Οι τρείς γυναίκες που ασχολούνται επαγγελματικά με αυτό, δύο εκ των οποίων είναι μητέρες, έχουν την φιλοσοφία πως «όταν κάνεις ωραία δώρα στους φίλους , δεν περιμένεις ως αντάλλαγμα να κάνουν σεξ μαζί σου.» Αυτό είναι λοιπόν το σκεπτικό τους, που τους προσφέρει όλα τα υλικά αγαθά που επιθυμούν χωρίς να υπάρχει καμία προσωπική, σεξουαλική και συναισθηματική δέσμευση με το άλλο μέλος. Όπως δηλώνουν οι ίδιες, οι άντρες φαίνεται πως έχουν διάφορες φαντασιώσεις και μέσα σε αυτές είναι το να προσφέρουν ακριβά δώρα στις γυναίκες. Ένας τρόπος ζωής που σαφώς κρύβει μεγάλους κινδύνους και ρίσκο, κάτι που οι τρείς γυναίκες δεν δείχνουν να λαμβάνουν υπόψη τους, αφού δεν μπορούν να σκεφτούν ότι θα κάνουν κάτι διαφορετικό στην ζωή τους.Όπως παραδέχεται μια εξ αυτών, όσο υπάρχουν χαζοί άντρες που πέφτουν στα δίχτυα τους, το ίδιο θα συνεχίσουν να υπάρχουν και εκείνες.

Ήδη οι αντιδράσεις προς τις συμπεριφορές αυτών των γυναικών είναι ακραίες απο τους τηλεθεατές, και έφτασαν στο σημείο να απειλήσουν την ζωή μιας εκ των γυναικών η οποία είναι πρώην σύντροφος του ποδοσφαιριστή Mario Ballotelli. Οι επώνυμοι στην Βρετανία απο την πλευρά τους έδειξαν σοκαρισμένοι και αηδιασμένοι απο την προβολή των πράξεων αυτών των γυναικών.