XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι σκέφτονται οι μπαμπάδες;


31 Ιανουαρίου 2013

Πόσο εύκολα προσαρμόζονται οι μπαμπάδες στον ερχομό του νέου μέλους στην οικογένεια σας;

Σαφώς, οι μπαμπάδες αγαπούν τα παιδιά τους και ειδικά σήμερα προσπαθούν να είναι όσο πιο κοντά γίνεται με το παιδί τους. Μ’ άλλα λόγια να είναι περισσότερο "μπαμπάδες" και όχι "πατεράδες", εγκλωβισμένοι στον παραδοσιακό αυστηρό τους ρόλο. Ωστόσο, για τους άντρες όσο χαρούμενοι και αν είναι για το νέο μέλος της οικογένειας τους, συχνά αισθάνονται απογοήτευση και θύμο, ειδικά όταν πρέπει να αλλάξουν τις συνήθειες και να προσφέρουν την πολύτιμη βοήθειά τους. Μελέτες έχουν δείξει πως οι μπαμπάδες καταφέρνουν να έχουν καλύτερη σχέση με τα παιδιά τους σε μεγαλύτερη ηλικία, όπου μπορούν να συνεννοηθούν και να επικοινωνήσουν καλύτερα, από ότι όταν τα παιδιά τους ήταν μικρά.

Ακόμα, πολλοί άντρες νιώθουν παραμελημένοι, όταν βλέπουν πως όλη η προσοχή και η ενέργεια της συζύγου τους καταναλώνεται στο μωρό. Παρόλα αυτά, το μωρό έχει ανάγκη και από τους δύο γονείς του, ειδικά τα πρώτα χρόνια της ζωής τους. Είναι πολύ σημαντικό επίσης οι μαμάδες να δέχονται την βοήθεια του συντρόφου τους αλλά και την αγάπη τους. Οι μπαμπάδες που βιώνουν απογοήτευση και νιώθουν παραμελημένοι, θα πρέπει να μιλήσουν με την σύντροφό τους και να εκφράσουν τις ανάγκες τους, καθώς τους πρώτους μήνες της ζωής του νέου μέλους η οικογένεια περνά ένα στάδιο προσαρμογής. Το μωρό χρειάζεται χρόνο αλλά και την φροντίδα σας.

Το καλύτερο θα ήταν να βρείτε τον τρόπο και χρόνο, από τον πρώτο κιόλας μήνα, μια φορά στο τόσο να βγαίνετε λίγο έξω οι δυο σας.  Το έχετε ανάγκη και οι δύο. Ζητήστε βοήθεια από τους γονείς σας ή τα πεθερικά σας, κάποιον συγγενή ή κάποιον φίλο να μείνει με το παιδί κι εσείς νιώστε ξανά σαν ζευγάρι όπως πριν. Δεν υπάρχει λόγο να νιώθετε τύψεις, είναι μια ανάγκη σας που θα πρέπει να ικανοποιήσετε.