XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επιχείρηση: Τακτοποίηση παιδικό δωμάτιο


16 Φεβρουαρίου 2013

Το Σάββατο είναι μια ευκαιρία τα παιδιά σας να τακτοποιήσoυν και να οργανώσουν το δωμάτιο τους.

Όλοι οι γονείς επιθυμούν τα παιδιά τους να μάθουν την τάξη και την οργάνωση των πραγμάτων τους. Το Σάββατο που δεν έχουν σχολικές και εξωσχολικές υποχρεώσεις είναι μια καλή ευκαιρία. Μέσα στην εβδομάδα δεν προλαβαίνουν να μαζέψουν το δωμάτιο τους. Προσπαθήστε λοιπόν να καθιερώσετε το Σάββατο ως μέρα καθαριότητας. Φυσικά, θα πρέπει να συμφωνηθεί και από τα παιδιά σας. Να θυμάστε πως στα παιδιά αρέσει το παιχνίδι, για το λόγο αυτό κάντε το να φανεί διασκεδαστικό.

Διαβάστε παρακάτω μερικές ιδέες:

Ειδικές στολές: Προτιμήστε παλιές φόρμες για να είναι πιο άνετα ή ακόμα προτιμήστε σαλοπέτες, ώστε να μοιάζουν με στολές συνεργείου καθαριότητας. Τα παιδιά θα νιώθουν ότι παίζουν κάποιο ρόλο και έτσι θα τους τραβήξει το ενδιαφέρον.

Μουσική: Προτείνετε τους να ακούσουν τα αγαπημένα τους τραγούδια όση ώρα κάνουν τις δουλειές.

Μεγάλα κουτιά: Επιλέξτε μεγάλα κουτιά ή καλάθια ως αποθηκευτικούς χώρους. Μπορείτε μέσα στο δωμάτιο να τοποθετήσετε ένα καλάθι για τα άπλυτα ρούχα και διάφορα κουτιά ώστε να μαζεύουν τα παιχνίδια τους. Τοποθετήστε ταμπέλες απ’ έξω για το σκοπό που είναι το καθένα ώστε να τα ξεχωρίζουν.

• Τα εργαλεία της καθαριότητας: Απορρυπαντικά, ξεσκονόπανα και ότι άλλο χρειάζεται βάλτε τα σ΄ένα καλάθι για να ξέρουν τι να χρησιμοποιήσουν.

Δώστε τους πρωτοβουλία: Ρωτήστε τα αν θέλουν κάποια βοήθεια αλλά προσπαθήστε να αποφύγετε τις υποδείξεις και να τις «διαταγές». Το μόνο που θα καταφέρετε, είναι την επόμενη φορά να καθαρίσετε το δωμάτιο μόνες σας. Τα παιδιά σας παρατηρούν και ξέρουν πώς να κάνουν τις περισσότερες δουλειές. Όποτε μην αγχώνεστε, αφήστε τα να καθαρίσουν το δωμάτιο τους και ας μην το κάνουν τέλειο στην αρχή.