Ντομάτες γεμιστές με καστανό ρύζι και φέτα

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

Εύκολη και υγιεινή μεσογειακή συνταγή.

Υλικά (για 4 άτομα):

  •  8 μεγάλες ντομάτες
  • 2 ½ κούπες βρασμένο καστανό ρύζι
  • 4 χλωρά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  •  75 γραμ. φέτα, τριμμένη
  •  ¼ της κούπας σταφίδα
  •  2 κ.σ. ψιλοκομμένη φρέσκια μέντα
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  •  ½ κ.σ. κανέλλα σε σκόνη
  •  Ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο

 Διαδικασία:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 °C. Κόβετε το πάνω μέρος από κάθε ντομάτα και κρατάτε τα "καπάκια". Αδειάζετε το εσωτερικό της ντομάτας, κρατάτε τον χυμό και τον περνάτε από ένα σουρωτήρι. Ανακατεύετε το ρύζι, τα κρεμμυδάκια, τη φέτα, τη σταφίδα, τη μέντα, τον μαϊντανό, την κανέλλα και τον χυμό της ντομάτας που έχετε κρατήσει, σε ένα μεγάλο μπολ και πιπερώνετε. Γεμίζετε με το μείγμα μία-μία τις ντομάτες, τις τοποθετείτε στο ταψί και ρίχνετε από πάνω λίγο ελαιόλαδο. Βάζετε στο φούρνο για 10 λεπτά. Προσθέτετε τα "καπάκια" από τις ντομάτες και ψήνετε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες, διατηρώντας το σχήμα τους. Βάζετε τη ρόκα μαζί με το ξύδι μπαλσάμικο σε ένα μπολ. Μοιράζετε τις ντομάτες και τη ρόκα στα πιάτα, βάζετε τα "καπάκια"στις ντομάτες και σερβίρετε.

Καλή όρεξη!