XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τηγανιτά noodles με χοιρινές μπουκίτσες


22 Φεβρουαρίου 2013

Για τους λάτρεις της κινέζικης κουζίνας. Υλικά:
  • 600 γραμ. χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 330 γραμ. noodles
  • 1 αβγό
  • 1 κουτ. σούπας light soy sauce
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας fish sauce
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Τριμμένο πιπέρι
  • Φρέσκο κόλιανδρο
  • 1 κουτ. σούπας λάδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Μαρούλι για γαρνίρισμα
Διαδικασία: Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα γουόκ ή τηγάνι και τσιγαρίζετε το σκόρδο μέχρι να πάρει χρώμα. Βάζετε το χοιρινό και το σοτάρετε μέχρι να ψηθεί καλά εσωτερικά. Σπάζετε μέσα το αβγό και ανακατεύετε αμέσως. Προσθέτετε τα noodles και όλα τα υπόλοιπα υλικά ένα-ένα, ανακατεύοντας αμέσως μόλις τα βάζετε και προσέχοντας να μην κολλήσουν τα noodles στο τηγάνι. Βάζετε το μείγμα σε μια πιατέλα που έχετε καλύψει με μαρουλόφυλλα και γαρνίρετε με κόλιανδρο. Καλή σας όρεξη!