XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μους χαλβά με δαμάσκηνα


15 Μαρτίου 2013

Μία απολαυστική και ξεχωριστή μους.

Υλικά:

  • 450 γρ. Μακεδονικό Χαλβά
  • 120 γρ. δαμάσκηνα (αποξηραμένα)
  • 500γρ φυτική κρέμα χτυπημένη
  • ρούμι, τριμμένα φιστίκια Αιγίνης

Διαδικασία: Μουσκεύουμε τα δαμάσκηνα στο ρούμι. Βάζουμε το χαλβά στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Κόβουμε τα δαμάσκηνα σε κομματάκια αφαιρώντας τα κουκούτσια, τα βάζουμε στο μπλέντερ με μία κουταλιά ρούμι και τα χτυπάμε χωρίς να τα λιώσουμε. Σε μπολ βάζουμε το χαλβά, τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε το μείγμα με ένα πιρούνι. Χτυπάμε την φυτική κρέμα σε σφιχτή σαντιγί, την προσθέτουμε στα μπολ ανακατεύοντας πάλι με ένα πιρούνι. Βάζουμε τα μπολ στο ψυγείο. Σερβίρουμε την κρέμα δροσερή πασπαλίζοντας με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.

Απολαύστε τη!