XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λαχανάκια Βρυξελλών με μπέικον


22 Απριλίου 2013

Εύκολη συνταγή για ένα γρήγορο γεύμα ή ως συνοδευτικό πιάτου.

 Υλικά (για 4 άτομα):

  •  800 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
  • 180 γρ. βούτυρο
  •  4 φέτες μπέικον
  •  1 κ.γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  •  2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  •  λεμόνι

Διαδικασία:

Καθαρίζετε τα λαχανάκια από τα εξωτερικά φύλλα και τα ρίχνετε σε λεκάνη με νερό, όπου έχετε προσθέσει χυμό λεμονιού. Ρίχνετε κατόπιν να βράσουν σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Τα αφήνετε να βράσουν για 25’ περίπου και στη συνέχεια τα στραγγίζετε. Τα σοτάρετε με βούτυρο μαζί με το μπέικον κομμένο σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Αφήνετε να τσιγαριστεί λίγα λεπτά το μπέικον και κατόπιν προσθλετετε τα λαχανικά. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, αφήνετε στη φωτιά 10-15’ και ρίχνετε πάνω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό με το σκόρδο, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι.

Καλή όρεξη!