XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Είμαι τελικά καλός γονιός;


6 Μαΐου 2013

Πολλοί είναι οι γονείς που ανησυχούν αν είναι συμπεριφέρονται σωστά στα παιδιά τους και είναι πρότυπο αξιών και αρχών. Θα μπορέσουν τα παιδιά να ανταποκριθούν μεθαύριο στις απαιτήσεις της ενήλικης ζωής;

Δοκιμάζουν διάφορες μεθόδους, άλλες πιο αποτελεσματικές και άλλες όχι. Ο σκοπός τους όμως είναι τα παιδιά τους να μπορούν να είναι ανεξάρτητα και υπεύθυνα. Ωστόσο, η γενική ατμόσφαιρα της καθημερινής ζωής σας θα επηρεάσει τις αναμνήσεις των παιδιών σας από την οικογενειακή ζωή. Αυτές οι εμπειρίες και οι σχέσεις θα τα ακολουθήσουν στις σχέσεις τους, στο γάμο τους, στην οικογένεια τους, και στο μέλλον τους συνολικά. Με άλλα λόγια αυτό που έχει σημασία δεν είναι τόσο τι λέτε στα παιδιά ή τι πιστεύετε αλλά τι κάνετε μαζί τους. Οι αξίες σας μεταφέρονται από γενιά σε γενιά μέσω της συμπεριφοράς σας. Τα παιδιά σας παρακολουθούν και αφομοιώνουν τον τρόπο που ζείτε μαζί, μέρα με τη μέρα. Αυτά που μαθαίνουν έχουν ως πρότυπο στη ζωή τους και τα περνούν αργότερα στα παιδιά τους.

Δίνοντας στα παιδιά σας ένα κόσμο γεμάτο ενθάρρυνση, ανεκτικότητα και έπαινο. Ένα κόσμο που μπορούν να εισπράξουν την αποδοχή, την επιδοκιμασία και την αναγνώριση σας. Ένα κόσμο όπου μπορούν να προσφέρουν και να περιμένουν ανταπόδοση δικαιοσύνη, καλοσύνη και σεβασμό. Έτσι έχετε συμβάλλει στην ποιότητα της ζωής τους.