XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κριθαρότο


19 Ιουνίου 2013

Με  αρακά, κουκιά και ανθότυρο.

Υλικά  (για 4 άτομα):

  • 400 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 1 ½ κιλό φρέσκος αρακάς
  • 1 κιλό φρέσκα κουκιά
  • ½ φλιτζ. κρασί λευκό
  • ½ φλιτζ. ανθότυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 4 φλιτζ. ζωμός λαχανικών
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:

Καθαρίζετε τα κουκιά και τον αρακά. Στο μπλέντερ προσθέτετε τον δυόσμο και μία κουταλιά ελαιολάδου. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε το σκόρδο και το πράσο με την υπόλοιπη ποσότητα ελαιολάδου. Προσθέτετε το μείγμα του δυόσμου και το κριθαράκι. Προσθέτετε το κρασί και μετά σιγά-σιγά κουταλιές ζεστού ζωμού. Μετά από περίπου 10' προσθέτετε τον φρέσκο αρακά και τα κουκιά και συνεχίζετε να προσθέτετε τον ζωμό. Αφού είναι σχεδόν έτοιμο και έχει μαλακώσει το κριθαράκι (μετά από περίπου 20') προσθέτετε το ανθότυρο. Σερβίρετε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλή όρεξη!

Συνταγές-Food Styling:  Μαρίνα Λύδα Κουταρέλλη Φωτογραφίες: Ιωάννα Ρουφοπούλου