Πέννες τρικολόρε πέστο

Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013

Με κολοκύθι, φασολάκια και ανθότυρο.

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 1 πακέτο πέννες τρικολόρε
  • 1 ποσότητα σπιτική σάλτσα πέστο βασιλικoύ
  • 4-5 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα σαν σπιρτόξυλα
  • 350 γρ. φασολάκια φρέσκα
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 4 κ.σ. ανθότυρο
  • αλάτι

Διαδικασία:

Πασπαλίζετε τα κολοκύθια με λίγο αλάτι. Τα αφήνετε για όση ώρα προλαβαίνετε στο ελαιόλαδο μαζί με τη σκελίδα σκόρδου όπως είναι ωμά. Καθαρίζετε τα φασολάκια από τις ίνες τους. Τα σχίζετε στη μέση και αν είναι πολύ μακριά τα κόβετε στα δύο. Τα βράζετε 2' σε αλατισμένο νερό. Τα σουρώνετε και τους ρίχνετε λίγο λάδι από τα κολοκύθια. Βράζετε τα ζυμαρικά και όπως είναι καυτά τα ανακατεύετε με το σπιτικό πέστο. Προσθέτετε τα λαχανικά χωρίς το λάδι και πάλι ανακατεύετε. Σερβίρετε αμέσως, προσθέτοντας μία κουταλιά ανθότυρο στο κάθε πιάτο.

Καλή όρεξη!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.