XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ταμπουλέ από κουνουπίδι


19 Αυγούστου 2013

Μία δροσερή σαλάτα από τριμμένο κουνουπίδι, τομάτα και φρέσκια μέντα. 

Υλικά (για 6 άτομα):

  • ½ κουνουπίδι
  • 3 τομάτες
  • 1 αγγούρι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 λεμόνια
  • 1 ματσάκι μέντα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία:

Καθαρίζετε και πλένετε το κουνουπίδι και το τρίβετε στον τρίφτη. Ξεφλουδίζετε τις τομάτες και τις ψιλοκόβετε. Καθαρίζετε το αγγούρι και το κόβετε στα δύο, κατά μήκος. Αφαιρείτε τους σπόρους και το κόβετε σε μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια, καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια και πλένετε τη μέντα και τον μαϊντανό. Τα ψιλοκόβετε. Ανακατεύετε το τριμμένο κουνουπίδι με τις τομάτες, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το αγγούρι και τα ψιλοκομμένα βότανα, περιχύνετε με τον χυμό ενός λεμονιού και με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και αφήνετε σε δροσερό μέρος για 1 ώρα. Σερβίρετε τη σαλάτα φρέσκια, γαρνιρισμένη με κομμάτια λεμονιού.

Καλή όρεξη!