Κρεμμυδόσουπα με μανιτάρια

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013

Μέρα βροχερή σήμερα, φτιάξτε κάτι γρήγορο και ζεστό!

Υλικά:

  • 500 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ½ λίτρο ζωμό βοδινού
  • 250 γρ. μανιτάρια
  • 1/8 του λίτρου άσπρο κρασί
  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • κρουτόν
  • λίγη τριμμένη παρμεζάνα

Διαδικασία:

Αφαιρείτε τα εξωτερικά πράσινα φύλλα από τα κρεμμυδάκια. Κόβετε τα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες. Ψιλοκόβετε τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζετε σε λίγο καυτό λάδι. Τα αλατοπιπερώνετε και τους προσθέτετε σκόρδο, ψιλοκομμένο. Ζεσταίνετε το βούτυρο και τσιγαρίζετε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε το κρασί, και όταν σχεδόν εξατμιστεί, προσθέτετε και τον ζωμό. Αφήνετε να βράσει για λίγο και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Χτυπάτε το μίγμα στο μίξερ και το ξαναβάζετε στη φωτιά μέχρι η σούπα να πήξει λίγο. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε σε ζεστά πιάτα, προσθέτοντας την τελευταία στιγμή το μίγμα των μανιταριών. Σερβίρετε με κρουτόν και λίγη τριμμένη παρμεζάνα.

Καλή όρεξη!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.