Τώρα που ο καιρός αρχίσει και κρυώνει οι σούπες είναι ότι πρέπει για να ζεσταθούμε. Σήμερα φτιάξτε μία πεντανόστιμη εκδοχή της με σέλινο και κολοκυθάκια.
Θα χρειαστείτε:
2 μέτριες πατάτες 1 ξερό κρεμμύδι 2 πράσα 4 κολοκυθάκια 1 ματσάκι σέλινο 1 λίτρο ζωμό κότας ή λαχανικών 1 κ.σ. σάλτσα πέστο Ελαιόλαδο Αλάτι & πιπέρι
Ξεκινήστε να καθαρίζεται κι έπειτα να ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά εκτός από 2 κολοκυθάκια. Τα σοτάρετε όλα μαζί για 2-3’ σε δυνατή φωτιά σε 4 κ.σ ελαιόλαδο και προσθέτετε το ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου μισή ώρα κι ύστερα τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Στη συνέχεια, τρίβετε τα κολοκυθάκια και τα σοτάρετε σε 2 κ.σ ελαιόλαδο. Ανακατεύετε με τα πέστο και τα κατεβάζετε από τη φωτιά. Η σούπα είναι έτοιμα για σερβίρισμα αφού τη γαρνίρετε με τα σοταρισμένα κολοκυθάκια.