XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σαγανάκι με γραβιέρα και ρίγανη


5 Δεκεμβρίου 2013

Ένας τέλειος μεζές για το κρασί σας.

Ως Έλληνες έχουμε αδυναμία στα τυριά και γενικότερα στις συνταγές που τα περιέχουν. Οι περισσότεροι από εμάς στις ταβέρνες επιλέγουμε ως ορεκτικό ένα σαγανάκι με τυρί. Είναι λαχταριστό και ταιριάζει τέλεια με το κρασί. Μπορείτε εύκολα και με λίγα υλικά να δημιουργήσετε το δικό σας σαγανάκι που έχει μεσογειακό χαρακτήρα.

Υλικά 200 γραμ. πικάντικη γραβιέρα 2 κουτ. του γλυκού φρέσκια ρίγανη 1 λεμόνι 1 κουτ. του γλυκού πάπρικα 1 ντομάτα αλεύρι ηλιέλαιο αλάτι

Διαδικασία

Κόψτε τη γραβιέρα σας σε φέτες. Σε ένα μπολ βάλτε αλεύρι και σε ένα άλλο νερό. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίξτε ηλιέλαιο και αφήστε το να κάψει. Βουτήξτε τη γραβιέρα πρώτα στο νερό, μετά στο αλεύρι και τέλος ξανά στο νερό. Στη συνέχεια ρίξτε την στο καυτό τηγάνι και αφήστε την για λίγα λεπτά- μέχρι να σχηματίσει εξωτερικά τραγανή κρούστα. Κόψτε την ντομάτα σε πολύ μικρούς κύβους ή τρίψτε την στο τρίφτη. Προσθέστε αλάτι και απλώστε την σε ένα πιάτο. Βάλτε από πάνω την γραβιέρα, πασπαλίστε με πάπρικα και ρίγανη και σερβίρετε. Μην ξεχάσετε το καλό λευκό κρασί.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.