XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γονείς, παιδιά και μια βραδιά γεμάτη παιχνίδι


21 Δεκεμβρίου 2013

Μέσα στις γιορτές όπως είπαμε όλοι έχουμε λίγο παραπάνω χρόνο. 

Είναι μια ευκαιρία λοιπόν να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας. Οργανώστε μια βραδιά παιχνιδιού. Επιτραπέζια, παντομίμα, αυτοσχέδια παιχνίδια, κουκλοθέατρο και διασκεδάστε. Οι στιγμές αυτές λείπουν από την καθημερινότητα σας λόγω των υποχρεώσεων και του "σύγχρονου κυνηγητού", όμως είναι οι στιγμές εκείνες που δένουν μια σχέση.

Δεν υπάρχει γκρίνια, τα ενοχλητικά κηρύγματα, παρατηρήσεις και συγκρούσεις. Αλλά ισοτιμία. Αν μπορούσατε να δείτε τον εαυτό σας ως εξωτερικός παρατηρητής, θα βλέπετε πως και εσείς έχετε μεταμορφωθεί σ΄ένα παιδί. Το παιδί εκείνο που υπάρχει μέσα σας. Έχετε διάθεση για παιχνίδι, για ζαβολιές, για γέλιο.

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, έχετε την ευκαιρία να εκφράσετε τα συναισθήματα και τις σκέψεις σας γεγονός που επιτρέπει στα παιδιά να τα αναγνωρίσουν και να σας μάθουν καλύτερα. Επίσης, μιμούνται και εκείνα το δικό σας παράδειγμα και εκφράζουν με τη σειρά τους τα δικά τους. Είναι το σημείο αυτό που ο ένας έρχεται πιο κοντά στον άλλον. Νιώθει οικειότητα και ασφάλεια. Με απλά λόγια, δένετε τους δεσμούς της οικογένειας σας. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.