ΖΩΔΙΑ

Ζώδια και διαταραχές προσωπικότητας: Να ποια χαρακτηρίζει το δικό σου


JTeam

31 Αυγούστου 2022

Ζώδια και διαταραχές προσωπικότητας: Να ποια χαρακτηρίζει το δικό σου
@pexels
Τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας σου, τα οποία αν δεν προσέξεις μπορεί να οδηγήσουν σε διαταραχή

Ακούγοντας τον όρο διαταραχή προσωπικότητας, η αλήθεια είναι πως τρομάζεις και λίγο. Όμως δεν είναι έτσι ακριβώς όπως νομίζεις. Υπάρχουν διαταραχές στην προσωπικότητα ατόμου οι οποίες είναι έντονες και χρειάζονται ειδική καθοδήγηση και θεραπεία από ειδικό, υπάρχουν όμως και διαταραχές, τις οποίες μπορεί να μην έχεις αντιληφθεί και σου κάνουν την ζωή δύσκολη, καταστρέφοντας σχέσεις με τους γύρω σου.

Σύμφωνα με την αστρολογία και ανάλογα με το ζώδιο σου και τα χαρακτηριστικά που επικρατούν στην προσωπικότητα σου, καλό θα ήταν να έχεις κατα νου, κάποιες από τις παρακάτω διαταραχές προσωπικότητας, οι οποίες συναντώνται συχνότερα ανάλογα με το ζώδιο.

Κριός

Για παράδειγμα ας ξεκινήσουμε με τον Κριό. Εκτός από παρορμητικός, ο Κριός μπορεί να γίνει και ένας επιθετικός χαρακτήρας. Τα άτομα που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο είναι πιθανό να έχουν ξεσπάσματα θυμού και εκρηκτική συμπεριφορά, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί μεγάλο μειονέκτημα για αυτούς. Μια τέτοια συμπεριφορά μπορεί να είναι χαρακτηριστική της Διαλείπουσας Εκρηκτικής Διαταραχής, όπου ένα άτομο έχει έντονες εκρήξεις θυμού και επιθετικότητας.

Ταύρος

Όσον αφορά τους Ταύρους, λατρεύουν την άνεση τους και είναι αρκετά πεισματάρηδες για τις αποφάσεις που παίρνουν στην ζωή τους. Θέλουν να έχουν πάντα τον έλεγχο αλλά και ένα αίσθημα σταθερότητας, γι' αυτό και πιθανό να είναι πιο οργανωμένοι και δεν αντέχουν να μην πειθαρχεί κάποιος απέναντι τους. Έτσι όσοι ανήκουν στο ζώδιο του Ταύρου, είναι πιο επιρρεπείς στην Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή, επίσης γνωστή ως OCD, μια αγχώδη διαταραχή, όπου οι άνθρωποι έχουν ανεπιθύμητες σκέψεις, συναισθήματα ή ιδέες που κάνουν ξανά και ξανά.

Δίδυμος

Οι Δίδυμοι λατρεύουν την επικοινωνία και την βάζουν πάνω από όλα. Είναι εξαιρετικοί συνομιλητές και επομένως, δεν αντέχουν πολύ να είναι μόνοι. Τους αρέσει να είναι με ανθρώπους που περνάνε καλά και αγαπούν, γι' αυτό και μερικές φορές εξαρτώνται από αυτούς. Aν αυτή η εξάρτηση σε άλλους ξεφύγει, είναι πιθανό να αναπτυχθεί Διαταραχή Εξαρτημένης Προσωπικότητας, η οποία υποδηλώνει ότι ένα άτομο έχει μεγαλύτερη τάση προς μια σχέση εξάρτησης.

Καρκίνος

Οι Καρκίνοι είναι έντονα συναισθηματικοί άνθρωποι, βιώνουν μια έκρηξη συναισθημάτων αλλά συνήθως, τα κρατούν όλα μέσα τους. Φοβούνται την απόρριψη και την κριτική και ως εκ τούτου είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν μια παρανοϊκή διαταραχή προσωπικότητας. Τέτοιες ψυχικές διαταραχές μπορεί να οδηγήσουν σε υπερβολική σκέψη, η οποία είναι μη παραγωγική και προκαλεί υψηλά επίπεδα στρες.

Λιοντάρια

Τους ενδιαφέρει η εξουσία, η δύναμη και να έχουν την προσοχή όλων. Αυτό τους κάνει πιο επιρρεπείς στη Ναρκισσιστική Διαταραχή Προσωπικότητας. Οι ναρκισσιστές πιστεύουν ότι είναι οι καλύτεροι από όλους τους άλλους, υποτιμώντας και πληγώνοντας τους γύρω τους. Νομίζουν ότι επειδή είναι οι πιο περιζήτητοι, δικαιούνται ιδιαίτερη προσοχή και μεταχείριση, έχοντας απαιτήσεις που δύσκολα μπορείς να καλύψεις.

Παρθένος

Παρθένος = τελειότητα. Ό,τι κι αν κάνουν, περιμένουν το καλύτερο. Ασκούν μεγάλη πίεση στον εαυτό τους και όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, τότε δεν αποκλείεται να αναπτύξουν σε κάποιο βαθμό, μια Διαταραχή Οριακής Προσωπικότητας. Αυτή η διαταραχή ψυχικής υγείας επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο ένα άτομο σκέφτεται ή αισθάνεται για τον εαυτό του. Αντιμετωπίζουν προβλήματα στη διαχείριση των συναισθημάτων τους και είναι ικανοί να εγκαταλείψουν τα πάντα σε μια στιγμή... και να τα παρατήσουν.

Ζυγός

Οι Ζυγοί έχουν μια ισορροπημένη προσωπικότητα. Δέχονται εύκολα πίεση και μπορούν να κυριευτούν ακόμη και από τα πιο μικρά προβλήματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μερικές φορές δεν έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και δυσκολεύονται να διαχειριστούν στρεσογόνες καταστάσεις, πέφτοντας θύματα της μαζοχιστικής διαταραχής προσωπικότητας, που είναι ευρέως γνωστή ως διαταραχή αυτοκαταστροφικής προσωπικότητας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους να μην ανταποκρίνονται στις δυνατότητές τους και να βλέπουν τον εαυτό τους αξιολύπητο.

Σκορπιός

Οι Σκορπιοί είναι παθιασμένοι άνθρωποι, αλλά είναι αρκετά μυστικοπαθείς για τη ζωή και τις αποφάσεις τους. Δεν τους αρέσει να κοινωνικοποιούνται και είναι πιο πιθανό να αποφεύγουν τους ανθρώπους. Έτσι, τα άτομα που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο μπορεί να γίνουν θύματα της Αποφευκτικής Διαταραχής Προσωπικότητας, η οποία τους κάνει να αποφεύγουν τις κοινωνικές διασυνδέσεις, καθιστώντας τους πιο άνετους στο δικό τους μόνο χώρο.

Τοξότες

Οι Τοξότες θέλουν να βλέπουν τους εαυτούς τους, ως σπουδαία και περιπετειώδη άτομα. Τους αρέσει να έχουν συναρπαστικές εμπειρίες και δεν τα πάνε καθόλου καλά με την πειθαρχία. Δεδομένου ότι είναι πολύ δραστήριοι και ως επί το πλείστον ανήσυχοι, είναι πολύ πιθανό να έχουν διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, καθώς θέτουν μη ρεαλιστικούς στόχους και κάνουν σχέδια που αποτυγχάνουν να χειριστούν στο μέλλον.

Αιγόκερως

Όπως είναι γνωστό, οι Αιγόκεροι είναι πολύ προσεκτικοί και παθιασμένοι με την δουλειά τους, πιστεύοντας ότι όλα μπορούν να είναι τέλεια, γεγονός που τους κάνει επιρρεπείς στη διαταραχή τελειομανίας. Τέτοιες διαταραχές μπορεί να σχετίζονται με την εργασία και το επάγγελμά του ατόμου. Η επιθυμία να προσφέρει κανείς πάντα το καλύτερο και να είναι αφοσιωμένος σε αυτό μπορεί συχνά να επηρεάσει αρνητικά την ψυχική υγεία του.

Υδροχόος

Οι Υδροχόοι αγαπούν να ζουν στον δικό τους μικρόκοσμο. Έχουν τη δική τους αντίληψη για τη ζωή και μερικές φορές μπορεί να εμφανίζονται ως φαντασιόπληκτοι. Αυτός είναι ο λόγος που μπορεί να αναπτύξουν Σχιζοτυπική Διαταραχή Προσωπικότητας, γνωστή και ως «εκκεντρική». Δεδομένου ότι δεν μπορούν να διακρίνουν τη διαφορά μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, μερικές φορές να συμπεριφέρονται πολύ ασυνήθιστα από άλλους και έχουν ιδέες που είναι διαφορετικές και μοναδικές.

Ιχθύες

Οι Ιχθύες είναι ένα από τα ήρεμα ζώδια. Ωστόσο, όπως νοιάζονται για τους άλλους, το ίδιο περιμένουν και από εκείνους. Είναι πολύ ευαίσθητοι στην κριτική και μπορεί ακόμη και να προσπαθήσουν να αποφύγουν τις συζητήσεις για την συμπεριφορά τους. Έχοντας μια αίσθηση κατωτερότητας, τα άτομα αυτού του ζωδίου είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν διαταραχή αποφυγής προσωπικότητας, που χαρακτηρίζεται από προσπάθειες αποφυγής στενών και κοινωνικών αλληλεπιδράσεων με άλλους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το ζώδιό σας, το δικό του, τη σχέση σας, το μέλλον, τους κολλητούς αλλα και τους τοξικούς σας συνδυασμούς.