ΖΩΔΙΑ

Τι αναζητά το κάθε ζώδιο από την σχέση και τον σύντροφό του;


JTeam

6 Σεπτεμβρίου 2022

Τι αναζητά το κάθε ζώδιο από την σχέση και τον σύντροφό του;
Τι προτεραιότητες θέτει το κάθε ζώδιο, αλλά και ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που ψάχνει στον σύντροφό του;

Δεν μας κάνει εντύπωση πλέον εντύπωση όταν βλέπουμε άτομα τα οποία ανήκουν στο ίδιο ζώδιο να έχουν κοινά χαρακτηριστικά, επιθυμίες και συμπεριφορές. Πόσο μάλλον όταν τους ρωτήσει κανείς τι είναι αυτό που αναζητούν από τον σύντροφο και τις σχέσεις τους, το πιθανότερο είναι να πάρεις τις ίδιες απαντήσεις, ανάλογα σε ποιο ζώδιο ανήκουν. Για παράδειγμα οι άντρες που ανήκουν στο ζώδιο του Ταύρου, έχουν έντονη ανάγκη από σταθερότητα, έλεγχο, κτητικότητα και άνεση. Γι' αυτό και επιλέγουν συνήθως γυναίκες ήπιων τόνων, που τους προσφέρουν φροντίδα και αφοσίωση. Σε αντίθεση με τους Κριούς, οι οποίοι λειτουργούν πολύ διαφορετικά σε μια σχέση και έχουν έντονο το στοιχείο του ανταγωνισμού.

Ή για παράδειγμα, οι γυναίκες που ανήκουν στο ζώδιο του Διδύμου, έχουν έντονο στο στοιχείο της επικοινωνίας και της δημιουργικότητας. Αν τυχόν κάποιος προσπαθήσει να τις περιορίσει ή να βάλει όρια στην ελευθερία τους, τότε σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι η σύγκρουση. Πάμε να δούμε όμως αναλυτικά, τι αναζητά το κάθε ζώδιο από τον σύντροφό τους, αλλά και πως αντιδρά:

Κριός

Οι Κριοί, είτε γυναίκες, είτε άντρες επιθυμούν από τον σύντροφό τους να τους προσφέρει κοινωνικό status. Eίναι πολύ υπερήφανοι για τις σχέσεις τους, για τα ερωτικά αντικείμενα που επιλέγουν και για τις κατακτήσεις τους. Μπορούν να γίνουν συναισθηματικοί αλλά το να χαρακτηρίσει κάποιος μια γυναίκα ή έναν άντρα Κριό «συναισθηματικό/ή» είναι υπερβολή. Πρόκειται για ένα ζώδιο που χάνει το ενδιαφέρον του όταν ο υποψήφιος σύντροφος, εραστής, δείξει αδυναμίες ή ατέλειες που δεν είχε παρατηρήσει στις πρώτες συναντήσεις. Υπάρχει δηλαδή εξιδανίκευση του Άλλου επειδή πάντα αναζητάει τον/ην ξεχωριστό/ή.

Ταύρος

Οι γυναίκες Ταύροι δίνουν μεγάλη έμφαση στην εμφάνιση και την πολυτέλεια. Η κτητικότητα είναι μέρος της αγάπης που δείχνουν ενώ κάνουν πάρα πολύ καιρό να ξεπεράσουν σχέσεις που απέτυχαν. Ανήκουν στις γυναίκες που προτιμούν να τις φλερτάρουν και να δεν θέλουν η εξέλιξη της σχέσης να είναι γρήγορη ή επιθετική. Περιμένουν από ένα άντρα να είναι καλοντυμένος και να εκπληρώνει τις επιθυμίες τους. Χρειάζονται άνεση και ασφάλεια. Έχουν ανάγκη από φυσική επαφή και το σεξ για αυτές δεν είναι συναισθηματικό ή διανοητικό, αλλά αισθησιακό.

Οι άντρες εκπέμπουν μια αποφασιστικότητα και ηρεμία, ενώ λατρεύουν να τους φροντίζουν και να τους περιποιούνται. Τους αρέσει μια γήινη και αξιόπιστη γυναίκα στην οποία μπορούν να βασίζονται ότι θα τους προσφέρουν φροντίδα και ηρεμία. Ένας άντρας Ταύρος δεν έλκεται καθόλου από κάποια που διαθέτει έντονη προσωπικότητα ή είναι εγκεφαλική. Επικεντρώνεται στη χάρη, στην κομψότητα και τους χαμηλούς και άνετους κοινωνικούς τρόπους. Επίσης μπορεί να είναι τρυφεροί και να παίρνουν πολύ στα σοβαρά τις πρακτικές ανάγκες της συντρόφου τους, αλλά δεν είναι συναισθηματικά εκδηλωτικοί.

Δίδυμοι

Οι γυναίκες Δίδυμοι δεν ανήκουν στις παραδοσιακές γυναίκες που αγαπάνε το σπίτι και την οικιακή ζωή. Τους αρέσει να φλερτάρουν, να επικοινωνούν και γενικότερα να δοκιμάζουν νέες εμπειρίες. Πρόκειται για εκλεπτυσμένες γυναίκες, με έντονη κινητικότητά μέσα στη μέρα. Μπορούν να μιλάνε για αισθήματα με τις ώρες, αρκεί να μην τα αισθάνονται, γιατί τότε αποσυντονίζονται. Η κατάχρηση αισθήματος είναι ένας λόγος να φύγουν από τη σχέση, αφού υπάρχει φόβος για βαθιά συναισθηματική δέσμευση.

Οι άντρες αγαπάνε τη λογική και την ανάλυση, όπως και τα διανοητικά παιχνίδια, και τους αρέσει να επιδεικνύουν τη διανοητική τους ευφυΐα. Έλκονται από γυναίκες που είναι απρόβλεπτες, περίεργες, ευέλικτες ή από γυναίκες που τους διαφεύγουν και δεν μπορούν να ταξινομήσουν, ακόμα και αν τους τρελαίνουν συναισθηματικά. Προηγείται η επικοινωνιακή ικανότητα μιας γυναίκας, η λογική της και τα διανοητικά της ενδιαφέροντα παρά η φυσική της εμφάνιση.

Καρκίνος

Οι γυναίκες στο ζώδιο του καρκίνου, είναι προσκολλημένες στον σύντροφο τους, τον θέλουν όσο το δυνατόν περισσότερο στο σπίτι και δεν μπορούν να μείνουν μόνες. Παραχωρητικές και προσαρμοστικές στις ανάγκες και τις επιθυμίες του συντρόφου, παραμένουν δεκτικές και ευαίσθητες όσο αισθάνονται ότι υπάρχει συναισθηματική ροή. Υπάρχει πρόβλημα, όταν νιώθει ότι ο Άλλος την έχει ξεπεράσει διανοητικά ή εσωτερικά. Η αγάπη της έχει εξάρτηση και απαιτεί αμοιβαία εξάρτηση. Αισθάνονται καλά όταν κατέχουν τον αγαπημένο ή είναι δεμένοι σε αυτόν και αυτός δεμένος μαζί τους.

Οι άντρες Καρκίνοι είναι οι αγαπημένοι των γυναικών, επειδή ανήκουν στα σπάνια αρσενικά που ικανοποιούνται με την απλότητα, είναι άνετοι με τα αισθήματά τους μπορούν να εκφράσουν ευαισθησία και ανταποκρίνονται συναισθηματικά. Έχουν φυσική δεκτικότητα, ενδιαφέρονται για τα αισθήματα των άλλων, είναι τρυφεροί: αυτά τα χαρακτηριστικά τους κάνουν μοναδικούς στις γυναίκες που γοητεύονται. Όμως μπορούν να γίνουν και τρομακτικά απρόσωποι, όταν αισθάνονται ότι δεν τους αγαπάνε. Σαν μακροχρόνιος σύντροφος, ίσως δεν είναι τόσο ενδιαφέρον, αφού η αρχετυπική εικόνα που προβάλλει σε μια γυναίκα αποτελείται από το τρίπτυχο «μητέρα, νοικοκυρά, τροφός» που δεν βοηθάει στην εξέλιξη της γυναίκας .

Λέων

Οι Λέοντες χρειάζονται Μύθο και το δράμα στις σχέσεις τους. Η υπερβολή, η γενναιοδωρία, η δραματικότητα είναι τα μέσα για να νιώσει ότι έχει μια ζωντανή ερωτική ζωή. Είναι ειλικρινείς, ανεβάζουν τον άλλο στον ουρανό, τον ενθαρρύνουν σε ό,τι κάνει, αλλά μπορεί και να ζηλεύουν πολύ. Άντρες και γυναίκες αναζητούν τον μυθιστορηματικό έρωτα. Η ζωή πρέπει να είναι μια σκηνή που παίζονται ερωτικά δράματα. Δεν έχει σημασία η ζεστασιά του αισθήματος, αλλά η έντασή του και ο ρομαντισμός που αποπνέουν.

Η αίσθηση του εαυτού τους είναι τόσο συνδεδεμένη με τη σχέση τους που, όταν δεν πηγαίνει καλά, τότε η ταυτότητά τους βρίσκεται σε κρίση. Άντρες και γυναίκες είναι υπερήφανοι για τις αξίες τους, όπως και για τον άντρα ή τη γυναίκα που έχουν δίπλα τους. Η μεγαλύτερη φιλοφρόνηση ενός Λέοντα είναι: «Είμαι υπερήφανος/η για σένα» που ταυτόχρονα αποτελεί και δήλωση αφοσίωσης.

Παρθένος

Οι γυναίκες Παρθένοι φαίνεται ότι δεν σταματάνε να αναλύουν τις σχέσεις τους και μερικές κρατάνε ημερολόγια με τις ερωτικές τους σχέσεις. Εδώ είναι η τήρηση των κανόνων που κρατάει ζωντανό το ερωτικό παιχνίδι. Όπως και η διανοητική επικοινωνία φυσικά, ώστε η σχέση να έχει προϋποθέσεις επιτυχίας. Δεν είναι το πάθος η κινητήρια δύναμη, αλλά η φυσικότητα. Υπάρχει έντονη νοητική προσέγγιση, έλλειψη αυθορμητισμού και μεγάλη αντίσταση να αφεθεί στη δίνη του έρωτα.

Αντίστοιχα οι άντρες Παρθένοι αναζητούν μια «καθωσπρέπει» γυναίκα -έξυπνη, κομψή, με αυτοπειθαρχία και ίσως κάποια που την ενδιαφέρει η επαγγελματική της καριέρα.Τους αρέσουν οι γυναίκες που ντύνονται διακριτικά και είναι παθιασμένες με τη δουλειά τους. Όπως και οι γυναίκες, έτσι και οι άντρες, δεν έχουν συγκεκριμένη ρεαλιστική άποψη για τον έρωτα και τις σχέσεις, με αποτέλεσμα οι εξιδανικεύσεις να δημιουργούν και τις αιτίες της απογοήτευσής τους.

Ζυγός

Οι γυναίκες Ζυγοί έλκουν την προσοχή για τη φυσική τους ομορφιά και χάρη, που εκφράζεται με αρμονικά χαρακτηριστικά στο πρόσωπο ή αρμονικές σωματικές αναλογίες. Είναι θηλυκές και απόμακρες -πολύ συχνά έξυπνες, αλλά ψυχρές. Λαχταράνε ηρεμία και αρμονία στην καθημερινότητά τους και όποιος μπορεί να δημιουργήσει αδιατάρακτους ρυθμούς κερδίζει πόντους.

Οι άντρες επίσης επιμένουν να διατηρούν την αρμονία στις σχέσεις παρόλο που τους αρέσει ο ενεργητικός διάλογος ή μια έντονη αντιπαράθεση. Έλκονται από την εικόνα μιας γυναίκας που είναι αξιοπρεπής, χαριτωμένη, ευγενική, ανεκτική, όπως στις παλιές χολιγουντιανές ταινίες.Οι άντρες εδώ δεν ενδιαφέρονται για υπερβολικές συναισθηματικές εκδηλώσεις, τους ξενίζουν οι παρορμητικές συμπεριφορές και τους αρέσει μια αποκλειστική σχέση που βασίζεται στην εμπιστοσύνη, την αξιοπιστία και την ειλικρίνεια.

Σκορπιός

Οι γυναίκες Σκορπιοί διαθέτουν έντονο μαγνητισμό που οι άντρες μπορούν να αισθανθούν αμέσως και απολαμβάνουν αυτή τους την επίδραση. Αλλά το να είναι ελκυστικές δεν τους είναι αρκετό -θέλουν να είναι επιθυμητές. Διαθέτουν έντονη σεξουαλική αυτοπεποίθηση. Θέλουν δράση, όχι μόνο μεγάλα λόγια. Οι σχέσεις είναι ζήτημα εμπιστοσύνης. Η επικοινωνία που τις θρέφει αισθηματικά είναι εξωλεκτική και στηρίζεται στην ανταλλαγή παθιασμένων συναισθημάτων.

Οι άντρες συνήθως εκπέμπουν έναν αέρα δύναμης, μυστηρίου και σεξουαλικότητας. Απαιτούν ολοκληρωτική δέσμευση από τη σύντροφο και την τσεκάρουν κάθε τόσο. Αξιώνουν επίσης ολοκληρωτική προσοχή και χρειάζονται μια αγάπη που είναι εκδηλωτική. Αυτός ο τύπος άντρα έλκεται από γυναίκες που αποπνέουν ένταση, βάθος, ζωτικότητα και ερωτική δύναμη -που όσο περισσότερο κρύβεται τόσο το καλύτερο- αντίθετα με την εξωστρεφή και ορατή γοητεία που αναζητούν τα ζώδια της φωτιάς. Υπάρχει η επιθυμία να κυριαρχούν, είναι κτητικοί και γίνονται επιθετικοί όταν δεν παίρνουν αυτό που θέλουν.

Τοξότης

Oι γυναίκες Τοξότες είναι εξαιρετικά ενθουσιώδεις και ανοιχτόμυαλες σε θέματα αγάπης, σχέσεων και σεξ. Είναι εγκεφαλικές, γελάνε δυνατά, ξέρουν να διασκεδάζουν, τους αρέσει το παιχνίδι αλλά ποτέ δεν θα ακούσεις φιλοφρόνηση, σπάνια θα σου πλέξουν το εγκώμιο ή θα σε επαινέσουν. Είναι έξυπνες και θέλουν να τους το αναγνωρίζεις. Πρέπει να κερδίσεις τα εύσημα και να λάμπεις από αυτοπεποίθηση, για να ιντριγκάρεις αυτές τις γυναίκες. Η ζωή είναι μια περιπέτεια και είσαι ευπρόσδεκτος να την μοιραστείς μαζί τους όσο δεν τις εμποδίζεις να βάζουν κάθε τόσο ως στόχους τους νέες κορυφές.

Οι άντρες Τοξότες είναι διασκεδαστικοί, τους αρέσει να βρίσκονται ανάμεσα σε κόσμο, να μιλάνε, να περνάνε καλά. Τους γοητεύουν οι ανεξάρτητες γυναίκες που δεν είναι κτητικές ή απαιτητικές αλλά που τους αρέσει να τους ακολουθούν και να είναι «φιλαράκια». Και οι άντρες και οι γυναίκες είναι παθιασμένοι και έντονοι ερωτικοί σύντροφοι. Χρειάζονται απόσταση, ανεξαρτησία, είναι εκδηλωτικοί και παρορμητικοί αλλά αντιμετωπίζουν τη σχέση απρόσωπα. Είναι γεννημένοι δάσκαλοι και τους αρέσει η σχέση καθηγητή/μαθήτριας.

Αιγόκερως

Οι γυναίκες Αιγόκεροι αντιμετωπίζουν τις στενές σχέσεις τόσο σοβαρά που συχνά ανησυχούν για αυτές υπερβολικά. Όταν αποφασίζουν να δεσμευτούν, είναι ειλικρινείς, αφοσιωμένες, μερικές φορές σε βαθμό αυταπάρνησης ή αναλαμβάνοντας να σηκώσουν ακόμα και μια δυσλειτουργική σχέση. Όσο βάθος έχει η δέσμευση που αναλαμβάνουν, τόσο βάθος έχουν και οι επιθυμίες τους. Μπορούν να γίνουν ακραία απαιτητικές σε αγάπη, φτάνοντας τον Άλλο σε σημείο να τις απορρίψει ή καταπιέζοντάς τον. Οι γυναίκες συνδυάζουν δύναμη, ευθύνη και παθητικότητα στο σεξ. Αισθάνονται ότι, εάν δείξουν συναισθηματικά ανασφαλείς θα είναι τρωτές, οπότε προτιμάνε να είναι δυναμικές στη ζωή και παθητικές στο κρεβάτι. Παρόλο το πάθος τους όμως, μπορούν να μείνουν μόνες για μεγάλα διαστήματα.

Οι άντρες, εκτός από τα κοινά χαρακτηριστικά που μοιράζονται με τις γυναίκες, συχνά έλκονται από μία γυναίκα που είναι τυπική, απόμακρη και συμβατική. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που αναζητούν μια γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας ή μια επιτυχημένη γυναίκα που κερδίζει τον θαυμασμό και την εκτίμησή τους. Καθόλου συναισθηματικοί, σπάνια αποκαλύπτουν τα αισθήματά τους, ακόμα και στον ίδιο τον εαυτό τους. Ο απόλυτος έλεγχος της σχέσης αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Η σύντροφός τους επίσης πρέπει να προσωποποιεί τον αυτοέλεγχο και να εμπνέει σεβασμό.

Υδροχόος

Οι γυναίκες εδώ είναι γοητευτικές και σε μερικές περιπτώσεις χαρισματικές. Τους αρέσει το φλερτ, το χιούμορ, το λεκτικό πινγκ πονγκ, το παιχνίδι. Τις έλκύουν αυτοί που κάνουν αστεία, είναι ευφυείς ή αυθεντικοί. Η έντονη ανεξαρτησία και η δυναμική επιμονή της στην κοινωνική ελευθερία μάλλον αποτελούν αναχώματα για τους άντρες που δεν είναι συνηθισμένοι σε γυναίκες με έντονη προσωπικότητα. Η πιο δύσκολη, όμως, πλευρά αυτών των γυναικών είναι η έλλειψη συναισθηματικής δέσμευσης. Παρότι είναι μια λαμπερή θέση για γυναίκες με ποιότητα σταρ που εκπέμπουν γοητεία, δημιουργούν πάντα μια απόσταση ανάμεσα στον εαυτό τους και τον ερωτικό σύντροφό τους με το συναίσθημα να απουσιάζει. Δεν είναι στα χαρακτηριστικά τους η τρυφερότητα και η θερμότητα. Η ευγένεια ωστόσο είναι σημαντική.

Οι άντρες ενδιαφέρονται για αντισυμβατικές, έξυπνες και έτοιμες να πειραματιστούν γυναίκες. Όσο περισσότερο διανοητικά εκλεπτυσμένη τόσο περισσότερο γοητευτική. Βρίσκουν ενδιαφέρουσα μια γυναίκα όταν έχει ασυνήθιστα ενδιαφέροντα ή διαφορετικές από τους άλλους απόψεις. Τα συναισθήματά τους και η στάση τους στις σχέσεις μάλλον δημιουργούν απογοήτευση στις περισσότερες, εκτός και αν έχουν κι αυτές έντονο Υδροχόο ή άλλα ζώδια του αέρα στο χάρτη τους. Οι άλλοι δεν ξέρουν ποτέ τι αισθάνονται και αν αισθάνονται κάτι. Είναι έντονα φιλικοί αλλά όχι συναισθηματικοί.

Ιχθύες

Οι γυναίκες Ιχθύες είναι δεκτικές και ανοιχτές στις επιθυμίες και τα θέλω των άλλων. Επιθυμούν η σχέση τους να βασίζεται σε κοινά θετικά ιδεώδη -πνευματικά, καλλιτεχνικά, ανθρωπιστικά. Διαθέτουν μια τεράστια ικανότητα για αγάπη και σύνθετη συναισθηματική έκφραση. Χαρακτηρίζονται από την ικανότητά τους για συμπαράσταση, στήριξη, αλληλεγγύη, βοήθεια. Λειτουργεί θεραπευτικά. Μπορεί να συγχωρήσει χίλιες φορές αλλά τη χιλιοστή πρώτη φορά θα εξαφανιστεί.

Οι άντρες γοητεύονται από κάποια που είναι ευαίσθητη και συναισθηματική, που δείχνει κατανόηση και είναι αφοσιωμένη. Το ενδιαφέρον τους ενεργοποιείται με κάποια που τους διαφεύγει, που δεν κολλάει, που δεν πιάνεται, που έχει μια ποιητική αύρα. Γοητεύονται από δημιουργικές γυναίκες με ευαισθησίες που αναζητούν την τελειότητα στη ζωή τους. Μπορούν να είναι εντελώς αφοσιωμένοι σεξουαλικά στην παρτενέρ τους και ταυτόχρονα να θέλουν να αγαπήσουν όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το ζώδιό σας, τη σχέση σας, το μέλλον, τα οικονομικά, τους φίλους αλλά και τους καρμικούς ή τοξικούς σας συνδυασμούς.