ΖΩΔΙΑ

Οι συνήθειες που έχουν όλα τα ζώδια όταν ξαπλώνουν - Τρόποι για να βελτιώσουν την ποιότητα του ύπνου τους


JTeam

6 Οκτωβρίου 2024

ζώδια ύπνος
Pexels
Οι αλλαγές που θα πρέπει να κάνεις αν θες να κοιμάσαι σαν πουλάκι

Ο ύπνος είναι για όλα τα ζώδια μια βασική ανάγκη που επηρεάζει σημαντικά την υγεία και την ευημερία τους.

Κάθε ένα από αυτά όμως, όπως είναι λογικό και επόμενο έχει διαφορετικές συνήθειες και ανάγκες.

Σε αυτό το άρθρο θα δείτε πώς κοιμούνται τα ζώδια αλλά και ποιες αλλαγές μπορούν να κάνουν για να βελτιώσουν την ποιότητα του ύπνου τους.

Δείτε τη σχέση που έχουν όλα τα ζώδια με τον ύπνο

ζώδια ύπνος
Pexels

Κριός

Ο δυναμικός και ανήσυχος Κριός συχνά δυσκολεύεται να χαλαρώσει και να αποσυνδέσει το μυαλό του από τις καθημερινές προκλήσεις.

Επίσης είναι γεμάτος ενέργεια -λες και έχει κατεβάσει ένα κουτάκι με βιταμίνες- κάτι που όπως είναι λογικό και επόμενο επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα του ύπνου του. Συνήθως κοιμάται αργά και προτιμάει σύντομους, αλλά ποιοτικούς ύπνους.

Συμβουλή βελτίωσης: Η εισαγωγή μιας χαλαρωτικής ρουτίνας πριν τον ύπνο, όπως διαλογισμός ή ένα ζεστό αφρόλουτρο, σίγουρα θα προσφέρουν ηρεμία τόσο στο μυαλό του, όσο και στο σώμα του.

Ταύρος

Ο Ταύρος αγαπά την άνεση και την πολυτέλεια σε όλα τα πράγματα και άρα και στον ύπνο του.

Λατρεύει να ξαπλώνει σε υπέροχα κρεβάτια -σαν και αυτά που υπάρχουν στις σουίτες των ακριβών ξενοδοχείων- και να σκεπάζεται με μαλακά υφάσματα. Ωστόσο, μπορεί να έχει την τάση να παραμένει ξύπνιος αν κάτι τον απασχολεί -εκεί, όσο και να προσπαθεί, δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια του με τίποτα.

Συμβουλή βελτίωσης: Αν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο, τότε επένδυσε σε ένα καλό στρώμα και διατήρησε μια σταθερή ώρα ύπνου. Αυτά θα βελτιώσουν την ποιότητά του.

ζώδια ύπνος
Pexels

Δίδυμοι

Οι Δίδυμοι έχουν ανήσυχο μυαλό και συχνά παραμένουν ξύπνιοι με το μυαλό τους να τρέχει σε διάφορα θέματα.

Οι αλλαγές στη διάθεσή τους μπορεί να επηρεάσουν τον ύπνο τους, ενώ η τάση τους για... multitasking τους εμποδίζει να αποσυνδεθούν εύκολα από τις καθημερινές του ςασχολίες.

Συμβουλή βελτίωσης: Αποφύγετε την υπερβολική χρήση της τεχνολογίας πριν τον ύπνο και υιοθετήστε μια δραστηριότητα που θα ξεκουράσει το μυαλό σας, όπως το διάβασμα -φροντίστε να έχετε πάντα ένα βιβλίο πάνω στο κομοδίνο σας.

Καρκίνος

Ο συναισθηματικός Καρκίνος είναι πολύ επηρεασμένος από τη διάθεσή του και τις οικογενειακές του υποχρεώσεις, που σύμφωνα με τα άστρα αυτά το διάστημα είναι και πολλές.

Εάν κάτι τον ανησυχεί, δυσκολεύεται να κλείσει τα μάτια του. Ωστόσο, όταν νιώσει ασφαλής, μπορεί να απολαύσει έναν βαθύ και ξεκούραστο ύπνο.

Συμβουλή βελτίωσης: Δημιούργησε μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα στο δωμάτιό σου, με απαλό φωτισμό. Σίγουρα θα σε βοηθήσει πολύ.

ζώδια ύπνος
Pexels

Λέων

Ο Λέων λατρεύει τα ωραία πράγματα με την υψηλή αισθητική -κάπως έτσι είναι και η κρεβατοκάμαρά του.

Η ένταση όμως, τόσο στη δουλειά, όσο και στην προσωπική του ζωή αλλά και οι απαιτήσεις της καθημερινότητάς του, μπορεί να τον ξυπνάνε αρκετές φορές το βράδυ.

Συμβουλή βελτίωσης: Η αποφυγή έντονων δραστηριοτήτων αργά το βράδυ θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις την ποιότητα του ύπνου σου.

Παρθένος

Ο Παρθένος είναι γνωστός για την τάση του να αναλύει τα πάντα, κάτι που υπάρχει μεγάλη περίπτωση να διακόψει τον ύπνο του.

Επίσης είναι συνήθως οργανωτικός και προσεκτικός, και αυτό ισχύει και για τις συνήθειες ύπνου του. Αν δεν κοιμηθεί στην ώρα του, τότε αρχίζουν τα... παρατράγουδα.

Συμβουλή βελτίωσης: Η χαλάρωση μέσω ασκήσεων αναπνοής και ο διαλογισμός θα σε βοηθήσουν να μειώσεις την έντασή σου και να απολαύσεις τον ύπνο σου.

ζώδια ύπνος
Pexels

Ζυγός

Ο Ζυγός αποζητά την ισορροπία και την αρμονία, και αυτό αντικατοπτρίζεται και στον ύπνο του.

Όταν νιώθει ήρεμος και ισορροπημένος, κοιμάται καλά. Όταν όμως έχει συγκρουστεί στη δουλειά ή στην προσωπική του ζωή, τότε είναι σίγουρο πώς θα μείνει ξύπνιος.

Συμβουλή βελτίωσης: Πες ναι σε ένα περιβάλλον με χαλαρωτικά αρώματα -π.χ. σου προτείνουμε την λεβάντα- και απαλή μουσική. Σίγουρα θα σε βοηθήσει πολύ.

Σκορπιός

Ο Σκορπιός είναι έντονα συναισθηματικός. Αυτό μπορεί να τον κρατήσει ξύπνιο τη νύχτα, ιδίως όταν τον απασχολούν βαθιές σκέψεις ή εντάσεις που υπήρχαν μέσα στην ημέρα του.

Αν δεν προσπαθήσει να βρει λύση σε αυτές, τότε σίγουρα θα αναγκαστεί να... μετράει άδικα προβατάκια μέχρι το ξημέρωμα.

Συμβουλή βελτίωσης: Η τακτική άσκηση θα σε κάνει γρήγορα να χαλαρώνεις και να κοιμάσαι καλύτερα.

ζώδια ύπνος
Pexels

Τοξότης

Ο Τοξότης λατρεύει την ελευθερία και συχνά παραμελεί τον ύπνο του υπέρ της περιπέτειας.

Προτιμά να κοιμάται λιγότερο αν αυτό σημαίνει ότι θα βιώσει κάτι νέο και συναρπαστικό, αλλά αυτό μπορεί να τον αφήνει κουρασμένο και να μειώσει την απόδοσή του στη δουλειά.

Συμβουλή βελτίωσης: Η θέσπιση μιας πιο σταθερής ρουτίνας ύπνου θα σου δώσει την ξεκούραση που θες χωρίς να σου... πάρει την ενέργεια..

Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως είναι υπεύθυνος και πειθαρχημένος, και αυτό ισχύει και στον ύπνο του.

Συνήθως διατηρεί σταθερές ώρες, αλλά μπορεί να ανησυχεί υπερβολικά για τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις και να μην καταφέρει να κλείσει μάτι.

Συμβουλή βελτίωσης: Η αποφυγή της εργασίας αργά το βράδυ είναι η μόνη λύση που σου προτείνουμε. Αν το κάνεις σίγουρα θα συμβούν θαύματα στον ύπνο σου.

ζώδια ύπνος
Pexels

Υδροχόος

Ο Υδροχόος έχει συχνά αντισυμβατικές συνήθειες ύπνου. Μπορεί να παραμένει ξύπνιος μέχρι αργά τη νύχτα, με το μυαλό του να στριφογυρίζει γύρω από φιλοσοφικά ζητήματα ή καινοτόμες ιδέες.

Μπορεί όμως και να κοιμηθεί χωρίς καμία δυσκολία από τις εννιά το βράδυ αν αισθανθεί ότι είναι κάτι που το χρειάζεται.

Συμβουλή βελτίωσης: Η καθιέρωση μιας πιο σταθερής ώρας ύπνου και η αποφυγή της υπερανάλυσης πριν τον ύπνο μπορούν να σε βοηθήσουν.

Ιχθύες

Οι Ιχθύες είναι ονειροπόλοι και συχνά απολαμβάνουν τον ύπνο, καθώς είναι μια ευκαιρία να αποσυρθούν στον κόσμο των ονείρων τους, έναν κόσμο που τον λατρεύουν και τον προτιμούν, συγκριτικά με τον πραγματικό.

Ωστόσο, η συναισθηματική τους φύση μπορεί να τους κρατά ξύπνιους όταν νιώθουν άγχος ή θλίψη.

Συμβουλή βελτίωσης: Χρησιμοποιήστε χαλαρωτικά αρώματα ή αιθέρια έλαια, για να δημιουργήσετε ένα χαλαρωτικό περιβάλλον στο υπνοδωμάτιο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το ζώδιό σας, τη σχέση σας, το μέλλον, τα οικονομικά, τους φίλους αλλά και τους καρμικούς ή τοξικούς σας συνδυασμούς.