ΣΤΙΛ RUNWAYS

Πιέτες, sneakers και χρυσός: O Dior επαναπροσδιόρισε το Grecian Chic στη γενέτειρά του


Μάρθα Κουμπάνη

17 Ιουνίου 2021

Πιέτες, sneakers και χρυσός: O Dior επαναπροσδιόρισε το Grecian Chic στη γενέτειρά του

To Grecian Chic μόλις πήρε άλλο νόημα στα χέρια της Maria Grazia Chiuri και του show της στην Αθήνα για τον οίκο Dior. 

Oύτε δερμάτινα σανδάλια, ούτε χρυσοποίκιλτοι κότινοι φορεμένοι ως αξεσουάρ. To μόνο που κράτησε ατόφιο από το αρχαιελληνικό ένδυμα η σχεδιάστρια ήταν ο χιτώνας. 

Το λευκό φόρεμα, little white dress, με τις πλούσιες πιέτες απέδειξε για άλλη μια φορά τι σημαίνει αρχαιοελληνικό κάλλος. Απέδειξε την αιώνια ομορφιά του που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην οικουμένη παρά μόνο στα ζωντανά γλυπτά μάρμαρα του Φειδία και αργότερα του Πραξιτέλη.

Η creative director του Γαλλικού οίκου, η οποία έχει ως σημαία τον φεμινισμό κατά τη διάρκεια ολόκληρης της θητείας της στον Dior δεν θα μπορούσε να έχει επιλέξει καλύτερη τοποθεσία για την cruise συλλογή από την Ελλάδα, μια χώρα της οποίας η μυθολογία περιλαμβάνει μια σειρά από θεϊκές γυναικείες μορφές, από την Αθηνά έως τη Νέμεση. To φόρεμα της θεάς, το χιτώνιο, έγινε λoιπόν η έμπνευσή της. Mακρύ, χυτό, με πιέτες όπως αυτά των Καρυάτιδων που στέκουν υπερήφανες στο Ερέχθειο της Ακρόπολης.

O χιτώνας, μέσα στη συνταρακτική του απλότητα και το λευκό γίνεται το απόλυτο σύμβολο της ελευθερίας. Φορέματα αέρινα, όσο και αιθέρια, φορεμένα με χρυσές μεταλλικές ζώνες, χρυσά σκουλαρίκια και πέρλες στα μαλλιά και τα μάτια.

Οι πιέτες ισορροπούσαν με τον πιο γοητευτικό τρόπο ανάμεσα στην αρχαία τους ταυτότητα και την ελληνική παραδοσιακή φουστανέλα!

jenny.gr

Τα φορέματα που παρέπεμπαν στις Καρυάτιδες αλλά και τις ιέρειες της Ολυμπιακή φλόγας, εμπλουτίστηκαν με κουκούλες, συνδυάστηκαν με ανατρεπτικά παπούτσια και αξεσουάρ.

jenny.gr

Chunky trainers, χρυσαφένια sneakers ήταν τα παπούτσια με όγκο που έκαναν αντίθεση.

jenny.gr

Bowling handbags και δερμάτινα harnesses έσπαγαν την αρμονία με θράσος στην Dior Cruise συλλογή που παρουσιάστηκε στην Αθήνα. 

Πηγή φωτογραφιών: Pascal Le Segretain/ Getty Images/ Ideal Image

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.