UPDATE #NOW

To Nόμπελ Λογοτεχνίας 2021 απονεμήθηκε στον εξαιρετικό Abdulrazak Gurnah


The Jennettes

7 Οκτωβρίου 2021

To Nόμπελ Λογοτεχνίας 2021 απονεμήθηκε στον εξαιρετικό Abdulrazak Gurnah
Ο Abdulrazak Gurnah είναι ο φετινός νικητής του Νόμπελ Λογοτεχνίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Βασιλικής Ακαδημίας της Σουηδίας. 

Ο σπουδαίος Abdulrazak Gurnah είναι ο φετινός νικητής του Νόμπελ Λογοτεχνίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Βασιλικής Ακαδημίας της Σουηδίας. 

Ο μυθιστοριογράφος από την Τανζανία, που γεννήθηκε στη Ζανζιβάρη και μένει στην Αγγλία, έλαβε την τιμητική αυτή διάκριση για «την ασυμβίβαστη και βαθιά του διείσδυση στις επιπτώσεις της αποικιοκρατίας και στην τύχη του πρόσφυγα ανάμεσα στους πολιτισμούς και τις ηπείρους». Το βραβείο συνοδεύεται από το σπουδαίο χρηματικό έπαθλο των 1,14 εκατομμυρίων ευρώ.

Το Νόμπελ Φυσικής παρέλαβαν οι Syukuro Manabe, Klaus Hasselmann και Giorgio Parisi «για τη ρηξικέλευθη συνεισφορά τους στην κατανόηση περίπλοκων συστημάτων φυσικής».

Το Νόμπελ Χημείας κέρδισαν οι Benjamin List (από το Γερμανικό Ινστιτούτο Max-Planck) και David W.C. MacMillan (του αμερικανικού Πανεπιστήμιου Princeton) για την «ανάπτυξη της ασυμμετρικής οργανοκατάλυσης» ενώ το Νόμπελ Ιατρικής απονεμήθηκε στους David Julius και Ardem Patapoutian για τις «ανακαλύψεις τους σχετικά με τους υποδοχείς θερμοκρασίας και αγγίγματος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα βραβεία Νόμπελ για επιτεύγματα στην επιστήμη, την ειρήνη και τη λογοτεχνία απονέμονται από το 1895 και ιδρύθηκαν από τον εφευρέτη και επιχειρηματία Άλφρεντ Νόμπελ.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Instagram/ nobelprize_org

Δείτε ακόμη: Οι γυναίκες πίσω από τα εμβόλια: 9 επιστήμονες φέρνουν το τέλος της πανδημίας