Το Twitter συζητά για σχέσεις και η Dolly Parton τους αποστομώνει με έναν στίχο


15 Οκτωβρίου 2021

Το Twitter συζητά για σχέσεις και η Dolly Parton τους αποστομώνει με έναν στίχο

Η Dolly Parton είναι πηγή σοφίας, ειδικά σε ό,τι αφορά τις σχέσεις.

Η 75χρονη τραγουδίστρια της country και ηθοποιός έχει πολλές ιστορίες να διηγηθεί και κάθε φορά που μιλά, εμείς απλά κρατάμε σημειώσεις. Μία γυναίκα που είναι παντρεμένη με τον ίδιο άνθρωπο από το 1966, ντύνεται κουνελάκι του Playboy για να γιορτάσει 55 χρόνια γάμου και ήταν φεμινίστρια τότε που οι φεμινίστριες αποτελούσαν εξαίρεση.

Τώρα μπαίνει στο παιχνίδι των social media, και λογικό αφού είναι η Dolly Parton και ακολουθεί τις εξελίξεις. Η νέα τάση στο Twitter είναι οι κόκκινες σημαιούλες, δηλαδή τα red flags. Όταν γνωρίζεις έναν άνθρωπο και υπάρχουν περίεργες ενδείξεις από την αρχή, αλλά εσύ τις αγνοείς. Πολλά από αυτά είναι εντελώς χιουμοριστικά, όπως «όταν τα μόνα μπαχαρικά που βάζει στο μαγείρεμα είναι το αλάτι και το πιπέρι».

Γράφουν λοιπόν οι χρήστες τις δικές τους εμπειρίες. «Το να σε λέει μωρό μου από την πρώτη μέρα». «Όταν σε αφήνει έξω από το σπίτι και φεύγει πριν βεβαιωθεί ότι μπήκες ασφαλής». Την απάντηση όμως ήρθε να δώσει η ανυπέρβλητη Dolly Parton. Με έναν μόνο στίχο. 

«Όταν η ομορφιά της είναι πέρα από κάθε σύγκριση, με φλογερές μπούκλες από κόκκινα μαλλιά». Ή αν θέλετε "When her beauty is beyond compare with flaming locks of auburn hair". Σε περίπτωση που δεν γεννηθήκατε μετά το 2005, και δεν ξέρετε καν ποια είναι η Dolly Parton, αυτός είναι ένας στίχος από το Jolene της. Να πούμε κάπου εδώ ωστόσο ότι δεν συμφωνούμε με το ότι το red flag είναι η ομορφιά μίας άλλης γυναίκας ούτε θα έπρεπε να νιώθουμε απειλή. Ωστόσο, το τραγούδι της Dolly Parton είναι αυτό που χρειαζόμασταν για να γίνει λίγο καλύτερη η Παρασκευή μας.

Το τραγούδι του 1974 έγραψε και συνεχίζει να γράφει ιστορία. Όσο για την έμπνευση του ονόματος, η Parton έχει πει ότι αφορμή στάθηκε ένα πανέμορφο 8χρονο κορίτσι που την περίμενε για αυτόγραφο, μετά τη συναυλία της. Όταν μου είπε ότι τη λένε Jolene, απάντησα αυθόρμητα «Jolene, Jolene, Jolene, Jolene. Θα γράψω ένα τραγούδι». Το περιεχόμενο όμως του τραγουδιού περιγράφει μία στιγμή ζήλιας που βίωσε η ίδια. Λίγο μετά τον γάμο της με τον Carl Dean, μία γοητευτική κοκκινομάλλα τραπεζικός τον φλέρταρε και η Dolly ενοχλήθηκε. 50 χρόνια αργότερα, μιλάμε ακόμα για αυτό.

Πηγή φωτογραφίας: Instagram/Dollyparton