ΣΤΙΛ

Πώς να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υπέροχα με καπέλο ή σκουφάκι (αλλά και αφού το βγάλετε)


Μάρθα Κουμπάνη

3 Νοεμβρίου 2021

Πώς να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υπέροχα με καπέλο ή σκουφάκι (αλλά και αφού το βγάλετε)
Πώς να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υπέροχα ενώ φοράτε καπέλο ή σκουφάκι

Ο χειμώνας πλησιάζει και το κρύο σημαίνει την επιστροφή στα πιο cozy αξεσουάρ. Αυτά είναι που αγαπάμε τόσο στο χειμερινό στιλ και μας κάνουν να ανυπομονούμε για το κρύο. Ανάμεσα σε αυτά, το μάλλινο καπέλο και τα σκουφάκια. Αν και τα αξεσουάρ φέρνουν μια πινελιά στιλ στην εμφάνισή μας και μας κρατούν ζεστές, έχουν το μειονέκτημα ότι συχνά αναστατώνουν τα μαλλιά μας όταν τα βγάζουμε και μας χαλούν την εικόνα.

Πράγματι, μετά την επαφή με το μάλλινο ύφασμα, τα μαλλιά μας γίνονται εύθραυστα. Η ίνα της τρίχας τείνει να φθείρεται εξαιτίας της τριβής και γινόμαστε θύμα του ατυχούς φαινομένου του στατικού ηλεκτρισμού, για να μην αναφέρουμε την απώλεια όγκου στις ρίζες. Για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα ενοχλητικά -και, ας το παραδεχτούμε, αρκετά αντιαισθητικά- εφέ, ο επαγγελματίας κομμωτής Gianni Coppa έδωσε μερικές έξυπνες συμβουλές, τις οποίες διαβάσαμε στο L'OFFICIEL. 

jenny.gr

- Πριν φορέσετε το σκουφάκι σας φέρτε με τα δάχτυλα την χωρίστρα σας από την αντίθετη πλευρά από τη συνηθισμένη και μετά βάλτε το καπέλο σας.

- Όταν το βγάλετε, τοποθετήστε ξανά τα μαλλιά σας στην συνηθισμένη τους θέση. Ως δια μαγείας, τα μαλλιά σας δεν θα δείχνουν φλατ ή ατημέλητα.

Αυτό το μικρό κόλπο σίγουρα ακούγεται απλό, αλλά αποδεικνύεται διαβολικά αποτελεσματικό.

jenny.gr

Σύμφωνα με τον Coppa, το βούρτσισμα των μαλλιών πρωί και βράδυ για την απομάκρυνση της ρύπανσης, των προϊόντων και των ιζημάτων είναι θεμελιώδες μέρος κάθε ρουτίνας. Για να γίνει αυτό, ο ειδικός κομμωτικής συνιστά τη χρήση βούρτσας με τρίχες χοίρου.

Το βράδυ, συνιστά τη χρήση black seed oil -ένα έλαιο φυσικής προέλευσης το οποίο είναι ιδανικό για βαθιά ενυδάτωση. Ο καλύτερος τρόπος να το χρησιμοποιήσετε είναι να εφαρμόσετε απευθείας στην βούρτσα για να μην βαρύνουν τα μαλλιά σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.