Τριχόπτωση μετά τον τοκετό: Πώς θα επανέλθουμε γρήγορα


JTeam

9 Ιουνίου 2022

Τριχόπτωση μετά τον τοκετό: Πώς θα επανέλθουμε γρήγορα
Οι ορμονικές διαταραχές που βιώνει μια γυναίκα μετά τον τοκετό, μπορούν να προκαλέσουν έντονη τριχόπτωση. Είναι ένα φαινόμενο πολύ συνηθισμένο που επηρεάζει την ήδη ευαίσθητη ψυχολογία των γυναικών.

«Παρότι πρόκειται για μια ενοχλητική κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει ανησυχία στις γυναίκες, πρέπει να γνωρίζουμε ότι είναι κάτι το προσωρινό. Συνεπώς αν ακολουθήσουμε μια σωστή περιποίηση, τα μαλλιά μας θα επιστρέψουν στο κανονικό μέσα σε λίγους μήνες με ένα χρόνο» αναφέρει ο Δερματολόγος Απόστολος Καραλέξης, τ. Δ/ντής του Δερματολογικού στο Ναυτικό νοσοκομείο Αθηνών και Δ/ντής της Derma Hair Clinic.

Οι αυξημένες ορμόνες που έχουμε μετά την εγκυμοσύνη και τη γέννα είναι υπεύθυνες για την απώλεια των μαλλιών που βιώνουμε και παρόλο που δεν μπορούμε να την σταματήσουμε αμέσως, αν ακολουθήσουμε κάποιες απλές οδηγίες του δερματολόγου μας, θα μπορέσουμε να επανέλθουμε πιο γρήγορα.

ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η δίαιτά μας, πρέπει να είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Πρέπει να αποφεύγουμε το πρόχειρο φαγητό, ακόμα και αν φαίνεται ως η εύκολη λύση την ώρα που κλαίει το μωρό. Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε να πίνουμε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό ημερησίως για να μην αφυδατωθούμε.

ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΤΕ

Σίγουρα φαντάζει δύσκολο έως ακατόρθωτο με όλες τις νέες καταστάσεις που ζούμε και τις ευθύνες που έχουμε επωμιστεί, αλλά είναι αποδεδειγμένο ότι τα αυξημένα επίπεδα στρες αυξάνουν την τριχόπτωση. Προσπαθήστε να ασχολείστε με πράγματα τα οποία σας χαλαρώνουν προκειμένου να ρυθμιστούν καλύτερα οι ορμόνες σας.

ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ

Το συχνό λούσιμο δεν είναι απαραίτητο. Λουστείτε όποτε χρειάζεται, χρησιμοποιώντας ήπια προϊόντα και μια αραιή χτένα. Αποφύγετε το πολύ ζεστό νερό και τα προϊόντα styling που περιέχουν χημικά και αρώματα. Βοηθάει πολύ να κόβετε συχνά τις άκρες των μαλλιών σας.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Σε κάποιες περιπτώσεις επιβάλλεται ο εργαστηριακός έλεγχος. Η εξέταση για τον σίδηρο, φεριτίνη, Β12, φυλλικό οξύ, μπορεί να αποκαλύψει ελαττωμένη τιμή, οπότε θα πρέπει να δοθεί η κατάλληλη αγωγή.

Εμπιστευτείτε τον δερματολόγο σας. Είναι ο μόνος αρμόδιος να σας προτείνει τα σωστά προϊόντα και να σας δώσει εξειδικευμένες και εξατομικευμένες συμβουλές και θεραπεία προκειμένου να επανέλθετε γρηγορότερα.

Jenny.Gr

Derma Hair Clinic

Απόστολος Καραλέξης Δερματολόγος
Παπαδιαμαντοπούλου 4, Μέγαρο Μουσικής, Αθήνα
Τηλ: 210 7232 932
Email: [email protected]
www.karalexis.gr
www.dermahair.gr