Γιατί το έξυπνο σπίτι δεν αποτελεί πλέον σενάριο επιστημονικής φαντασίας


JTeam

4 Αυγούστου 2020

Γιατί το έξυπνο σπίτι δεν αποτελεί πλέον σενάριο επιστημονικής φαντασίας
Μπορεί να μην έχουμε αυτοκίνητα που πετάνε (ακόμα), αλλά, πλέον, έχουμε υπερσύγχρονα σπίτια που μπορούν να κάνουν τα πάντα για εμάς, ενώ εμείς τα ελέγχουμε μέσα από το πάτημα ενός κουμπιού στην εφαρμογή του κινητού μας!

Θυμάστε κάτι ταινίες επιστημονικής φαντασίας που βλέπαμε όταν ήμασταν μικροί και έδειχναν αυτοκίνητα να πετάνε, ρομπότ και υπερσύγχρονα σπίτια; Τα “έξυπνα” σπίτια δεν είναι πλέον σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά πραγματικότητα!

Με το Smarthink από το Φυσικό Αέριο, μπορείς να κάνεις τα πάντα, απλά και άνετα!

Το μόνο που πρέπει να έχεις είναι το Starter kit και την εφαρμογή και έχεις κάνει το πρώτο απαραίτητο βήμα για το έξυπνο οικοσύστημα και η υπηρεσία Τεχνητής Νοημοσύνης και Απομακρυσμένης Διαχείρισης (ΑΙ), θα κάνει όλα τα υπόλοιπα. Ταυτόχρονα, μπορείς να το εμπλουτίσεις με πρόσθετες Smarthink συσκευές!

Μιλώντας για Τεχνητή Νοημοσύνη, η υπηρεσία Smarthink περιλαμβάνει ειδικούς αλγόριθμους, οι οποίοι μέσω της εφαρμογής μελετούν τις συνήθειες του χρήστη, μαθαίνουν τα επίπεδα άνεσής του (Θερμοκρασία, Φωτισμός) και καταλήγουν σε προσωποποιημένες δράσεις εξοικονόμησης χωρίς να επηρεάζουν τις συνήθειες και συνθήκες άνεσης του νοικοκυριού.

Οι αλγόριθμοι χρειάζονται δεδομένα μερικών εβδομάδων (4-6) για να αρχίσουν να λειτουργούν πλήρως, ενημερώνονται και βελτιώνονται συνεχώς μέσα από την καθημερινή χρήση του οικοσυστήματος Smarthink, ενώ ο χρήστης έχει την δυνατότητα να παρέμβει στο σύστημα κατά βούληση.

Τι σημαίνουν όλα αυτά, πρακτικά;

Θέλεις να βρεις ζεστό νερό μόλις γυρίσεις σπίτι ή τον καφέ σου έτοιμο το πρωί; Μέσα από το smartphone σου μπορείς να διαχειριστείς όλο το οικοσύστημα του σπιτιού και όλες τις ηλεκτρικές συσκευές σου!

Θέλεις να βελτιώσεις την καθημερινή σου ρουτίνα; Το Smartlink σου δίνει δυνατότητα ρύθμισης σεναρίων και κανόνων για κάθε στιγμή της μέρας, αλλά και να σου στέλνει ειδοποιήσεις και προτάσεις για τη δική σου άνεση και εξοικονόμηση.

Θέλεις να βλέπεις live τι κατανάλωση κάνει κάθε συσκευή ξεχωριστά, αλλά και συνολικά; Η τεχνολογία AI σου επιτρέπει να παρακολουθείς τα πάντα και να μπορείς να κάνεις τις απαραίτητες αλλαγές για να μειώσεις τους λογαριασμούς σου! Άσε που μπορεί να σου κάνει μία πρόβλεψη και για τον μηνιαίο λογαριασμό ρεύματος για να μην έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις, αλλά να μπορείς να κάνεις και τον προγραμματισμό του budget σου.

Και όλα αυτά γίνονται με εύκολη πλοήγηση με κατανοητές επεξηγήσεις και διαδραστικά γραφήματα κατανάλωσης, γιατί μπορεί το smartlink του φυσικού αερίου να είναι top τεχνολογικά, αλλά δεν χρειάζεται να είσαι επιστήμονας για να το έχεις!

Μέλλον, σου ερχόμαστε!