Τα 8 καλύτερα tips για να βάλετε σε τάξη τον χριστουγεννιάτικο χαμό στο σπίτι


JTeam

2 Δεκεμβρίου 2022

Τα 8 καλύτερα tips για να βάλετε σε τάξη τον χριστουγεννιάτικο χαμό στο σπίτι
pexels
Του χρόνου τέτοια εποχή, θα ευγνωμονείτε τον εαυτό σας για τις οργανωτικές σας ικανότητες

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να διακοσμήσετε το σπίτι σας. Το θέμα είναι πώς θα καταφέρετε να συντονίσετε τον χαμό που επικρατεί γύρω σας από κούτες διάσπαρτες με στολίδια και φωτάκια μπλεγμένα που η λύση τους ανταγωνίζεται τον πιο δύσκολο γρίφο.

Όταν όλα αυτά μπουν σε μια σειρά, τα πάντα θα μοιάζουν πιο μαγικά και του χρόνου θα ευγνωμονείτε τον εαυτό σας. Αν βρίσκεστε στη φάση που έχετε ήδη βγάλει όλα τα διακοσμητικά από πατάρια και αποθήκες για να μπείτε σε Xmas mood, μπορείτε να ακολουθήσετε μερικά αποθηκευτικά hacks για να σας βρει η νέα χρονιά στην τάξη και η επόμενη σεζόν μακριά από το χάος. (Ναι, ξέρουμε ότι θα θέλατε και μια λύση για το πώς να διαχειρίζεστε τους παράξενους συγγενείς).

Jenny.Gr
pexels

Είναι αυτή η εποχή του χρόνου που θα θέλαμε όλα να ήταν οργανωμένα ως δια μαγείας, αλλά η πραγματικότητα κρύβει ένα μικρό χάος σε κάθε γωνιά του σπιτιού

Ακολουθούν 8 σωτήρια tips με έμπνευση από το Architectural Digest, για να τα βρίσκετε από εδώ και πέρα όλα τακτοποιημένα κάθε Χριστούγεννα.

Ψεύτικο δέντρο

Το ψεύτικο δέντρο δεν λείπει σχεδόν από κανένα σπίτι την ομορφότερη εποχή του χρόνου. «Τα δέντρα αυτά δεν έχουν ιδιαίτερες ανάγκες για καθαριότητα, σε σύγκριση με τα αληθινά», εξηγεί ο υπεύθυνος του Puleo International, Lewis Pule. Πριν αποθηκεύσετε το δέντρο σας, απλώστε τμηματικά τα κλαδιά του στο πάτωμα. «Με ένα απαλό βουρτσάκι ή μία σκούπα, περάστε κάθε σημείο για να απομακρυνθεί η σκόνη».

Jenny.Gr
pexels

Ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης του δέντρου σας είναι να το τοποθετήσετε σε μια καλή θήκη που τυλίγεται από ανθεκτικό πολυεστέρα. Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι ο χώρος που θα το κρύψετε, δεν έχει πολλή υγρασία.

Εύθραυστα στολίδια και μπάλες

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποθηκεύσετε προσεκτικά τα πιο εύθραυστα στολίδια και άλλα διακοσμητικά στοιχεία. «Υπάρχει λόγος που τα κρυστάλλινα στολίδια τοποθετούνται σε πολυτελείς συσκευασίες», εξηγεί η ιδιοκτήτρια του Jeanna Loves Christmas στο Los Angeles, Jeanna Crawford.

Jenny.Gr
pexels

Αν έχετε χάσει το αρχικό τους κουτί, μην ανησυχείτε. Μπορείτε να τυλίξετε ένα- ένα τα στολίδια με χαρτί και να τα τοποθετήσετε προσεκτικά σε μια μεγάλη κούτα. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε θήκες αβγών ή σε πλαστικά μπολ από σαλάτες. Για να τα διαχωρίσετε μεταξύ τους, βάλτε ανάμεσά τους άδεια μπουκάλια από μπύρα ή κρασί ή χρησιμοποιήστε απλά κουτιά με διαχωριστικά.

Jenny.Gr
pexels

Επίσης, καλό είναι να γράψετε έξω από τα κουτιά μερικές ονομασίες- κλειδιά για να θυμάστε του χρόνου καλύτερα σε ποιες θέσεις βρίσκονται αποθηκευμένα. Αν έχετε σκοπό να βάλετε περισσότερα από ένα πράγματα σε μία κούτα, τότε γράψτε απ’ έξω όλα όσα θα περιέχονται μέσα στην κούτα.

Λαμπάκια και γιρλάντες

Τα φωτάκια και η αποθήκευσή τους είναι μια πολύ ξεχωριστή διαδικασία που θέλει την περισσότερη προσοχή. Οι πλαστικές ή υφασμάτινες θήκες είναι η καλύτερη λύση ενώ η χειρότερη είναι τα χαρτόκουτα κυρίως για τα καλώδιά τους.

Jenny.Gr
pexels

Εναλλακτικά, μπορείτε να τυλίξετε τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια σε ένα κομμάτι χαρτόνι ή σε χαρτί περιτυλίγματος πριν την αποθήκευσή τους. Τις γιρλάντες, μπορείτε εναλλακτικά να τις τυλίξετε σε μια διάφανη μεμβράνη, η οποία θα τις κρατήσει σε άψογη κατάσταση μέχρι του χρόνου.

Εξωτερικά φωτάκια και μεγαλύτερα items

Μπορεί μέχρι χθες να αποθηκεύατε όλα τα φωτάκια μαζί, ανεξάρτητα από το αν η χρήση τους ήταν εσωτερική ή εξωτερική. Οι ειδικοί τονίζουν όμως πως τα εξωτερικά φωτάκια πρέπει να διαχωρίζονται κατά την αποθήκευση, από τα υπόλοιπα.

Jenny.Gr
pexels

Η professional organizer, Mary Jo Contello του Organized by MJ στο Houston, προτείνει να τραβήξετε πρώτα μερικές φωτογραφίες τους πριν τα κρύψετε στα κουτιά αποθήκευσης. «Όλοι οι σπάγκοι και τα κορδόνια, όπως και οι διακόπτες τους, πρέπει να αποθηκεύονται σε ένα κουτί».

Χαρτί περιτυλίγματος

Το χαρτί περιτυλίγματος δεν χρησιμοποιείται μόνο στις γιορτές αλλά όλη τη χρονιά εκτός αν είναι με χριστουγεννιάτικα σχέδια. Είναι σημαντικό να κρατήσετε το χαρτί σε σημείο που να μπορείτε να το βγάλετε εύκολα αν το ξαναχρειαστείτε μες στη χρονιά.

Jenny.Gr
pexels

Ιδανικά, αποθηκεύστε το σε ένα πλαστικό κουτί ή σε ένα eco- friendly καλάθι, όπως αυτά που είναι φτιαγμένα από bamboo.

Χριστουγεννιάτικες κάρτες

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι ειδικοί θεωρούν ότι ο βασικός ένοχος πίσω από τη γενική ακαταστασία των Christmas decorations, είναι οι περιττές χριστουγεννιάτικες κάρτες. Προσπαθήστε να τις διαχωρίσετε σε εκείνες που κρατάτε για νοσταλγικούς λόγους, σε εκείνες που περιέχουν γράμματα ή φωτογραφίες αγαπημένων σας προσώπων και σε εκείνες που δεν προλάβατε να στείλετε.

Jenny.Gr
pexels

Πετάξτε τις υπόλοιπες και να θυμάστε πως εκείνες που έχουν πάνω τους glitter, μπορεί να μην είναι πάντα ανακυκλώσιμες. Για την αποθήκευση των υπόλοιπων, χρησιμοποιήστε ένα κουτί που συλλέγετε φωτογραφίες ή ένα ειδικό organizer.

Διακοσμητικά πιάτα

Τα χριστουγεννιάτικα πιάτα ακριβώς επειδή χρησιμοποιούνται μόνο μία φορά τον χρόνο, χρειάζεται να αποθηκεύονται κάπου προσεκτικά. Ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσής τους είναι σε αεροπλάστ ή σε κουτιά για σερβίτσια.

Jenny.Gr
pexels

Το χαρτί περιτυλίγματος κηρήθρας είναι μία από τις πιο eco friendly εναλλακτικές προτάσεις που θα κρατήσουν τα πιάτα μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα, σε άψογη κατάσταση. Τοποθετήστε τα καλύτερα σε χαμηλά ντουλάπια για να μειώσετε τον κίνδυνο να πέσουν και να σπάσουν.

Στεφάνια

Τα στεφάνια θέλουν προσοχή κατά την αποθήκευσή τους για να μη χαλάσουν και να παραμείνουν άθικτα μέχρι την επόμενη χρονιά.

Jenny.Gr
pexels

Η καλύτερη λύση είναι να τα τοποθετήσετε σε ένα κουτί παπουτσιών μόνα τους για να μείνουν άθικτα μέχρι τις επόμενες γιορτές.

Δοκιμάστε τις παραπάνω λύσεις για τις επόμενες γιορτές και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα απογοητευτείτε του χρόνου τέτοια εποχή όταν θα θέλετε να πειραματιστείτε με τα πιο αγαπημένα σας items για τις καλύτερες γιορτινές διακοσμήσεις.