Παντελής Βούλγαρης: Ρετροσπεκτίβα των ταινιών του εμβληματικού δημιουργού στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος


JTeam

1 Δεκεμβρίου 2022

Παντελής Βούλγαρης: Ρετροσπεκτίβα των ταινιών του εμβληματικού δημιουργού στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Μια ρετροσπεκτίβα με προβολές των ταινιών του Παντελή Βούλγαρη, παρουσία του εμβληματικού δημιουργού, έρχεται, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, για να εξερευνήσει τις πολυσύνθετες και γοητευτικές πτυχές του έργου του

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, η Ταινιοθήκη της Θεσσαλονίκης και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, τιμούν τον Παντελή Βούλγαρη με μία ρετροσπεκτίβα των ταινιών μυθοπλασίας του, που στην Αθήνα θα παρουσιαστεί στις 8 με 15 Δεκεμβρίου, στην μεγάλη αίθουσα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος.

Μια μοναδική ευκαιρία να δούμε στη μεγάλη οθόνη 12 μεγάλου μήκους ταινίες του που αγαπήσαμε: Από το «Προξενιό της Άννας» μέχρι την πιο πρόσφατη δημιουργία του, το «Τελευταίο σημείωμα», και μάλιστα με την παρουσία συντελεστών από κάθε ταινία. Μαζί θα προβληθούν και τέσσερις μικρού μήκους ταινίες του σπουδαίου Έλληνα δημιουργού.

Η ρετροσπεκτίβα στον Παντελή Βούλγαρη, που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία πριν λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη, εξερευνά τις πολυσύνθετες και γοητευτικές πτυχές του έργου ενός από τους κορυφαίους σκηνοθέτες του ελληνικού σινεμά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr