Οινοποιείο GAIA WINES στη Σαντορίνη. Εκεί που η καινοτομία συναντά την παράδοση στην τέχνη της παραγωγής Ασύρτικου


JTeam

9 Δεκεμβρίου 2022

Οινοποιείο GAIA WINES στη Σαντορίνη. Εκεί που η καινοτομία συναντά την παράδοση στην τέχνη της παραγωγής Ασύρτικου
Η δυναμική ανάπτυξη της GAIA WINES τα τελευταία χρόνια οδήγησε σε αύξηση του παραγωγικού δυναμικού της, τόσο στη Νεμέα όσο και στην Σαντορίνη με παράλληλη αναβάθμιση των εγκαταστάσεών της.

Ειδικά, στο οινοποιείο της Σαντορίνης που στεγάζεται στο αναπαλαιωμένο εργοστάσιο τομάτας των αρχών του προηγούμενου αιώνα στην Έξω Γωνιά, η GAIA WINES προχώρησε στη δημιουργία ενός νέου χώρου- σε επαφή με το κεντρικό κτήριο- κτισμένου αποκλειστικά από την πέτρα του νησιού και με την παραδοσιακή τεχνική.

Εκεί φιλοξενούνται οι καινούργιες δεξαμενές χωρητικότητας 16 τόνων αλλά και οι κεραμικές σφαίρες που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή του μεγαλύτερου μέρους του Ασύρτικου της Γαίας Wild Ferment και του Ασύρτικου Clay, στο σύνολό του.

Ο νέος αυτός εξοπλισμός παραγωγής της GAIA WINES έχει στόχο τη διαφοροποίηση από την αναγωγική παλαίωση των ανοξείδωτων δεξαμενών καθώς και την οξειδωτική των ξύλινων βαρελιών. Με τις κεραμικές σφαίρες, επιτυγχάνεται ένα περιβάλλον ζύμωσης και ωρίμανσης ημι-οξειδωτικό, ιδανικό για το σαντορινιό Ασύρτικο, όπως άλλωστε επιβεβαιώνεται από τις πρόσφατες δοκιμές. Ένα περιβάλλον που επιτρέπει στο κρασί να «ανοίξει» πιο γρήγορα και να φέρει στο προσκήνιο τον πιο φρουτώδη χαρακτήρα του, κυρίως ροζέ grapefruit αλλά και εσπεριδοειδή όπως κίτρο, περγαμόντο και λιγότερο αχλάδι.

Jenny.Gr

Το ανανεωμένο και σύγχρονα εξοπλισμένο Οινοποιείο της Σαντορίνης αναδεικνύεται, πέρα από σημείο συνάντησης της παράδοσης και της εξέλιξης στην τέχνη του κρασιού, και στο «πατρικό» της κορυφαίας εκδοχής Ασύρτικου, αυτής που μόνο η GAIA WINES μπορεί να υπογράψει.