CELEBRITIES

Προγνωστικά για τα Oscars ’14 από τον Γιώργο Σατσίδη


1 Μαρτίου 2014

MCDGRAV_EC006_H.jpg

Ο Γιώργος Σατσίδης έξω από το W Ηotel Westwood στο LA λίγο πριν τα περσινά Oscars.

Αναμενόμενα ή όχι;

Έχει ταξιδέψει αμέτρητες φορές στο Χόλιγουντ και έχει καλύψει τηλεοπτικά στο κόκκινο χαλί Oscars, Grammy, Golden Globes, Cannes Film Festival & MTV Movie Awards. Ο Γιώργος Σατσίδης δικαιωματικά μπορεί να προβλέψει ποιοι υποψήφιοι θα βραβευτούν με Όσκαρ στις 2 Μαρτίου 2014 στο Λος Άντζελες και αυτό ακριβώς έκανε αποκλειστικά για το Jenny.gr!

Satsidis_g

Λίγο μετά τις Χρυσές Σφαίρες και πριν από τα SAG Awards δημοσιεύτηκαν οι υποψηφιότητες των Oscar που μάλλον ήταν αναμενόμενες αφού πραγματικά περιελάμβαναν τις καλύτερες ταινίες της σεζόν. Προβλέπω το ίδιο και για τους τελικούς νικητές παρ’ όλο που οι περισσότερες συμμετοχές είναι εξαιρετικές. Η νίκη θα κριθεί στη λεπτομέρεια και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που αρκετές από τις υποψηφιότητες διαθέτουν. Το Oscar καλύτερης ταινίας λοιπόν δίχως αμφιβολία αξίζει στην ταινία “12 Χρόνια Σκλάβος”.

MCDTWYE FS022

O Chiwetel Ejiofor στην ταινία "12 χρόνια σκλάβος".

Αν και έχει ισχυρούς αντίπαλους, όπως το Nebraska και το Dallas Buyers Club, πρόκειται για μία ταινία που αναμφίβολα αγγίζει τις ευαίσθητες χορδές των Αμερικανών. Επομένως εκτός από το πόσο καλογυρισμένο και άρτιο φιλμ είναι, η ταινία έχει και ιστορικό περιεχόμενο με κοινωνικές διαστάσεις που δεν περνάει απαρατήρητο.

Στον Α' γυναικείο ρόλο τα ονόματα είναι και πάλι μεγάλα με αυτό της Meryl Streep να “καταντά” γραφικό και επαναλαμβανόμενο. Δίχως να αμφισβητείται το ασύγκριτο ταλέντο της τελευταίας, η μάχη της νίκης είναι ανάμεσα στην Cate Blanchett για το “Blue Jasmine”, την Judi Dench για την ερμηνεία της στο “Philomena” αλλά και την δυναμική Amy Adams στο "American Hustle" με τη ζυγαριά να γέρνει προς την Blanchett και την εκπληκτική της ερμηνεία στην ταινία του Woody Allen.

MCDBLJA EC027  

Στιγμιότυπο από την ταινία "Blue Jasmine", με την εκπληκτική ερμηνεία της Cate Blanchett.

To Oscar του Α' ανδρικού ρόλου δικαίως θα καταλήξει στα χέρια του Matthew McConaghey, για την εκπληκτική μεταμόρφωσή του στην ταινία “Dallas Buyers Club”. Η προσπάθειά της απώλειας των κιλών για τον ρόλο του είναι πολύ πιθανόν να συγκινήσει και να επηρεάσει τα μέλη της Ακαδημίας. Για εμένα φαβορί είναι και ο "Λύκος της Γουόλ Στριτ" Λεονάρντο Ντι Κάπριο που δεν αποκλείεται να κάνει την έκπληξη.

Η νικήτρια του Β γυναικείου ρόλου είναι αναμενόμενη αλλά και εντελώς δίκαιη. Η νικήτρια της κατηγορίας των φετινών Golden Globes θα επαναληφθεί και η 23χρονη Jennifer Lawrence θα μεγαλώσει κι άλλο την πολύτιμη συλλογή των βραβείων της. Για το αντίστοιχο βραβείο Oscar του ανδρικού ρόλου θα μονομαχήσουν ο Michael Fassbender, ο βάναυσος βασανιστής σκλάβων της ταινίας “12 Years a Slave” με τον Jared Leto για τον ανατρεπτικό του ρόλο στο “Dallas Buyers Club”. Ίσως ο δεύτερος κερδίσει τη μονομαχία λόγω της εξαιρετικής του μεταμόρφωσης σε transsexual.

Το Oscar Σκηνοθεσίας θα κερδίσει το “Gravity” για τους ευνόητους λόγους που αντιλαμβάνεται όποιος δει την ταινία, ενώ για τη φωτογραφία το Oscar νομίζω ότι θα πάει στο “Nebraska”...αν όμως επικρατήσουν πιο εμπορικά κριτήρια στο Gravity. To Frozen παίρνει προβάδισμα ανάμεσα στις υποψηφιότητες για το Oscar Κινουμένων Σχεδίων ενώ για την Καλύτερη Ξενόγλωσση το “The Great Beauty” είναι το φαβορί.

MCDGRAV EC006  

Η Sandra Bullock από την ταινία "Gravity".

Ας περιμένουμε να δούμε τι θα μας επιφυλάξουν τα φετινά Oscar γιατί το Hollywood είναι απρόβλεπτο και μέχρι την τελευταία στιγμή τα προγνωστικά μπορούν να ανατραπούν.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.