CELEBRITIES

Bettie Page: πως το θρυλικό Pin up girl έγινε θρησκόληπτη σχιζοφρενής


17 Οκτωβρίου 2015

gal-bettie-page-02-jpg1.jpg

Ακούγοντας κανείς σήμερα τον όρο "Pin up" αυτόματα σκέφτεται κάτι ανάλαφρο, παιχνιδιάρικο και ελαφρώς sexy. H Bettie Page ήταν το μυθικό εκείνο κορίτσι που επαναπροσδιόρισε τον όρο και του έδωσε όσο περισσότερο πρόκληση και ατρόμητη "ξεδιαντροπιά" μπορούσε.

Γεννημένη τον Απρίλιο του 23 στο Nashville του Tennessee, από ένα αθεράπευτα σεξομανή πατέρα, δεν άργησε να καταλάβει πως η ζωή είναι εξωπραγματικά σκληρή. "Θα είχε σεξουαλικές σχέσεις με οτιδήποτε. Ζώο, παιδί, ενήλικα" είχε σχολιάσει η ίδια μιάς και εκείνος δεν δίστασε να την παρενοχλήσει σεξουαλικά ενώ με μία από τις αδερφές της είχε ολοκληρωμένες σχέσεις. Δικάστηκε και φυλακίστηκε, γεγονός που οδήγησε την 13χρονη τότε Bettie στο ορφανοτροφείο για ένα χρόνο. Εκεί άρχισε να ποζάρει σαν φωτομοντέλο της εποχής, να κάνει νάζια και να κοιτιέται στον καθρέφτη κοιτώντας επί της ουσίας της το μέλλον που ερχόταν πάνω της με βεβαιότητα.

Καλή μαθήτρια, δεν καταφέρνει να πάρει την απαιτούμενη υποτροφία για το πανεπιστήμιο κι έτσι κάνει ότι όλα τα κορίτσια της εποχής. Παντρεύεται με τον εφηβικό έρωτα και συμμαθητή της, Billy Neal και αυτός ήταν ο πρώτος από τους τέσσερις γάμους που έμελλε να κάνει στη ζωή της. Σε μια βίαιη κρίση ζήλιας του, εκείνη τον αφήνει.

Μετακομίζει στη Νέα Υόρκη το 1949, όπου ξεκινάει να εργάζεται σαν γραμματέας. H μοίρα της ήταν εξτρεμιστικά ακραία. Αφελώς, ένα βράδυ ακολουθεί έναν άγνωστο για χορό και καταλήγει να πέσει θύμα ομαδικού βιασμού από έξι άντρες. Ανεπίσημα λέγεται πως εκείνο το βράδυ φέρθηκε έξυπνα και πως τους είπε πως βρισκόταν στις δύσκολες μέρες του μήνα. Αναγκάστηκε να κάνει στοματικό έρωτα με όλους.

Εντελώς κινηματογραφικά, ένα βράδυ που περπατούσε, τη σταμάτησε ο Jerry Tibbs, φωτογράφος της εποχής που εντυπωσιάστηκε από τις ζουμερές αναλογίες της και της έδωσε την κάρτα του, λέγοντας της πως θα ήταν ιδανικό Pin up μοντέλο. Κι κάπως έτσι, όλα ξεκίνησαν. Η καριέρα της απογειώνεται, η εποχή ζητούσε μια Bettie κι εκείνη δίψαγε για σαγήνη. "Ισχυρίζονται ότι άνοιξα τον δρόμο για την σεξουαλική επανάσταση" δηλώνει, ηλικιωμένη πια στο trailer του "Bettie Page Reveals All". Και ίσως όχι άδικα μιας και η μελαχρινή από το Tennessee δεν μπορούσε παρά να δεχτεί όλες τις προκλήσεις.

Από το 1952 μέχρι το 1957 πόζαρε για τον φωτογράφο Irving Klaw. Μαζί ουσιαστικά μετουσίωσαν για τα καλά το Pin up σε πορνό της εποχής, με  BDSM πόζες και full frontals. Κι αυτή ήταν η αλήθεια, η Bettie άνοιγε ολόγυμνη τα πόδια της και έδειχνε το τριχωτό της αιδοίο αυθάδικα και αυτάρεσκα. "Απλά έκανα τη δουλειά μου και απολάμβανα κάθε κομμάτι της" εξομολογήθηκε η Page.

"Η Bettie Page είναι επαναστατική", λέει ο ιδρυτής του Playboy, Hugh Hefner ο οποίος είχε επιλέξει την Page ως Playmate of the Month το 1955. Το 1955 η Page κατηγορήθηκε για έμμεση υπαιτιότητα στην αυτοκτονία ενός 17χρονου αγοριού απ’ την Φλόριντα. Ο νεαρός αυτοκτόνησε, αφού αγόρασε σαδομαζοχιστικές φωτογραφίες της. Υπεύθυνος θεωρήθηκε ο Klaw και δόθηκε εντολή να καταστραφούν όλες οι φωτογραφίες του. To 1957 συνεργάστηκε με το FBI και εκείνη τη χρονιά αποφάσισε να αποσυρθεί, τότε που ήταν στην εποχή της απόλυτης δόξας της.

Από το 1958 μέχρι το 1992 σχεδόν χάθηκαν τα ίχνη της. Ένα σχεδόν εμμονικό πάθος γεννήθηκε μέσα της για τον χριστιανισμό με προσωπικό στόχο να γίνει ιεραπόστολος στην Αφρική, γεγονός αδύνατον στην Καθολική Εκκλησία αφού είχε πάρει διαζύγιο από τον πρώτο της άντρα. Τον ξαναπαντρεύεται για λίγο και χωρίζουν πολύ σύντομα. Aκολουθεί ένας ακόμη γάμος με τον Armond Walterson, 12 χρόνια νεότερό της.

Μετακομίζει στην Φλόριντα όπου γνωρίζει και παντρεύεται τον Harry Lear. Μαζί του ήθελε να κάνει ένα παιδί, πράγμα που ποτέ δεν κατάφερε. Ο γάμος τους κράτησε πέντε χρόνια. Το 1972 χωρίζουν κι η Bettie αρχίζει να εκδηλώνει δυσοίωνα σημάδια. Η ψυχική της υγεία ήταν κλονισμένη και έλεγε με πάθος πως άκουγε τη φωνή του Θεού.

Η Bettie Page νοσηλεύτηκε στην ψυχιατρική κλινική του Patton State Hospital. Η κατάστασή της ήταν κρίσιμη με έντονες εξάρσεις και δολοφονικές τάσεις. Μένει μέσα σχεδόν δύο χρόνια. Σε σύντομο χρονικό διάστημα αποπειράθηκε να σκοτώσει την σπιτονοικοκυρά της και οδηγείτε και πάλι στην κλινική. Βγήκε πια το 1992. Η ίδια μέχρι τότε δεν είχε αντιληφθεί την τεράστια επιτυχία και επιρροή. Όταν άρχισε να καταλαβαίνει πως ήταν ένα εν ζωή είδωλο, αρνήθηκε να εμφανιστεί γιατί ήθελε οι θαυμαστές της να τη θυμούνται πάντα όμορφη, νέα και πάνω από όλα ποθητή. Έφυγε στα 85 της.

[gallery-498112]

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.