CELEBRITIES

Το ρατσιστικό παραλήρημα του Karl Lagerfeld


Αφροδίτη Σακκά

14 Νοεμβρίου 2017

000-u83a0.jpg

Διαβάστε εδώ: α μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία της μόδας

"Δεν γίνεται κάποιοι -ακόμα κι αν τους χωρίζουν δεκαετίες- να σκοτώνουν εκατομμύρια Εβραίους για να μπορείς εσύ να φέρνεις εκατομμύρια από τους χειρότερους εχθρούς τους σε ένα μέρος," είπε ο 80χρονος σχεδιαστής του οίκου Chanel σε μία γαλλική εκπομπή.

"Ξέρω κάποιον στη Γερμανία που πήρε υπό την προστασία του ένα μικρό παιδί από τη Συρία και μετά από τέσσερις μέρες είπε: 'Το καλύτερο πράγμα που ανακάλυψε η Γερμανία ήταν το Ολοκαύτωμα," συμπλήρωσε.

Ο ρυθμιστής μέσων ενημέρωσης στη Γαλλία δήλωσε τη Δευτέρα πως υπήρξαν εκατοντάδες παράπονα στα σχόλια της εκπομπής Salut les Terriens!, το Σάββατο. 

O Lagerfeld, που γεννήθηκε στο Αμβούργο τη χρονική περίοδο που ο Αδόλφος Χίτλερ ανακτούσε όλο και περισσότερη δύναμη, λίγο νωρίτερα είχε ασκήσει κριτική στη Merkel για το γεγονός πως η Γερμανία επέτρεψε την είσοδο στη χώρα σε πάνω από 1 εκατομμύριο αιτούντες ασύλου απ' όταν ξεκίνησε μεταναστευτική κρίση το 2015.

"Η Merkel είχε ήδη εκατομμύρια (μετανάστες) που είχαν ενσωματωθεί και δούλευαν και όλα..δε χρειαζόταν να πάρει άλλο ένα εκατομμύριο για να βελτιώσει την εικόνα της σαν τη κακιά μητριά μετά τη κρίση στην Ελλάδα," δήλωσε ο Lagerfeld.

O σχεδιαστής, που συχνά προκαλεί αντιδράσεις με τα λεγόμενά του, ανέφερε πως επρόκειτο "να πει κάτι φρικιαστικό" πριν κριτικάει τη καγκελάριο για το "τεράστιο λάθος" του να δεχτεί τόσους πολλούς πρόσφυγες μετά τον πόλεμο στη Συρία και αλλού.

Ο Lagerfeld έλαβε σκληρή κριτική για τα λεγόμενά του στα social media και δικαίως. Το γεγονός πως ένας καλλιτέχνης έχει συμβάλλει σημαντικά στην ιστορία της μόδας και έχει αποκτήσει τεράστιο όνομα στη βιομηχανία, δε σημαίνει πως οι ηθικές του αρχές και απόψεις είναι απαραίτητα σωστές. Πολλοί μπορεί να αποδώσουν το περισταστικό -όπως και τα προηγούμενα- στη μεγάλη του ηλικία, ωστόσο, το να σχολιάζεις κατά αυτό τον τρόπο όχι μόνο το Ολοκαύτωμα αλλά και τη προσφυγική κρίση στη τηλεόραση, δυστυχώς δεν είναι αποτέλεσμα "γηρατειών" αλλά των πιστεύω του σχεδιαστή.

 

Gallery: Δείτε ακόμη όταν ο Karl Lagerfeld δημιούργησε μία μικρή αρχαία Ελλάδα στο Παρίσι

[gallery-716780]

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.