CELEBRITIES

Τελευταίος ρόλος για τον Ντάνιελ Ντέι-Λιούις


29 Δεκεμβρίου 2017

063-506748794.jpg

Η είδηση ότι ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις, ο μοναδικός σταρ που έχει κερδίσει τρία Οσκαρ καλύτερου ηθοποιού, αποχωρεί από το σινεμά ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιούνιο με μια λιτή δήλωση της εκπροσώπου του, Λέσλι Νταρτ, η οποία ευχαρίστησε εκ μέρους του τους συνεργάτες του δηλώνοντας απλά ότι πρόκειται για μια «ιδιωτική» απόφαση.

Σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό W, με την ευκαιρία της πρεμιέρας της τελευταίας του ταινίας, ο μεγάλος ηθοποιός επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει για πάντα από τα κινηματογραφικά πλατό ραγίζοντας έτσι τις καρδιές των θαυμαστών του.

Διάσημος για τις αυστηρές μεθόδους του, ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις καταφέρνει να μαγνητίζει και να καθηλώνει τους θεατές, πράγμα που εν μέρει οφείλεται στην ασύγκριτη ικανότητά του να αποδίδει τους χαρακτήρες του στην παραμικρή τους λεπτομέρεια.

Και τώρα θα τον δούμε για τελευταία φορά σε ένα νέο ρόλο. Στο «Phantom Thread» του Πολ Τόμας Αντερσον που έκανε το ντεμπούτο του στις 25 Δεκεμβρίου (στις ελληνικές αίθουσες θα βγει τον Φεβρουάριο), ο Ντέι-Λιούις υποδύεται τον Ρέινολντς Γούντκοκ, έναν φανταστικό σχεδιαστή μόδας της δεκαετίας του 1950 στην Αγγλία.

Ο χαρακτήρας του Γούντκοκ βασίζεται στον πραγματικό Ισπανό couturier Κριστομπάλ Μπαλενσιάγκα, που θεωρείται ο πατέρας της σύγχρονης μόδας χάρη στις «αρχιτεκτονικές» σιλουέτες που έχτιζε και τα ανατρεπτικά υφάσματα που χρησιμοποιούσε.  Και δεν αποκλείεται να του φέρει ακόμη ένα, το τέταρτο, Οσκαρ. Διαβάστε τη συνέχεια στο protagon.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.