CELEBRITIES

Θυμάστε το λόγο που διαλύθηκαν οι Spice Girls;


The Jennettes

7 Νοεμβρίου 2018

19970520_sim_i09_105.jpg

Οι Spice Girls επιστρέφουν και είναι πλέον επίσημο. Τα αγαπημένα κορίτσια της pop επανενώνονται για ένα tour στη Βρετανία και το internet έχει ενθουσιαστεί (και η Adele επίσης!)

Θυμάστε όμως τον λόγο για τον οποίο διαλύθηκαν εξαρχής; Έχουν περάσει 20 χρόνια από τότε, κι αυτή είναι η ιστορία, όπως τη διηγούνται οι ίδιες.

Ήταν Μάιος του 1998, όταν η Victoria Adams (πλέον Beckam) έλαβε μια κλήση από τον δικηγόρο του συγκροτήματος, που την ενημέρωνε ότι η Geri Halliwell (πλέον Horner) φέυγει από το group. Στην αρχή δεν τον πίστεψε, νόμιζε πως επρόκειτο για αστείο. Το συγκρότημα βρισκόταν στο τέλος μιας πολύ επιτυχημένης περιοδείας κι έμεναν πολύ λίγες εμφανίσεις. Σύμφωνα με την αυτοβιογραφία της, τα κορίτσια συναντήθηκαν για να μιλήσουν, και η Geri έλαβε μια πολύ σιωπηλή αντιμετώπιση. "Γιατί θες να φύγεις;" τη ρώτησαν. "Γιατί δεν αντέχω άλλο".

Φαίνεται πως η Geri είχε ήδη προειδοποιήσει ότι θέλει να φύγει μετά την τελευταία συναυλία τους, καθώς το ακραίο πρόγραμμα του συγκροτήματος και οι διατροφικές διαταραχές της την είχαν φέρει στα όριά της. Τα ρούχα της γινόντουσαν σεμνότερα, τα μαλλιά της πιο βαρετά, το μακιγιαζ της λιγότερο. Η Ginger, η πιο πικάντικη από τις πικάντικες, άρχισε να καταρρέει κομμάτι κομμάτι, μπροστά στα μάτια όλων.

Το αποκορύφωμα ήταν η ακύρωση μιας συνέντευξης της Geri σχετικά με τον καρκίνο του μαστού. Για την ίδια, το ζήτημα ήταν πολύ σοβαρό και ήθελε να χρησιμοποιεί το όνομά της για καλό σκοπό, όμως η συνέντευξη του Μαΐου ακυρώθηκε για χάρη των συναυλιών. Τα κορίτσια επέμεναν να την κάνει από Σεπτέμβρη, που θα είχε πλέον αποχωρήσει. Αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Δεν υπήρχε τίποτα άλλο που θα μπορούσε να την μεταπείσει, κι έτσι αποχώρησε από το group.

Ως αποδιοπομπαίος τράγος χρησιμοποιήθηκε μια υποτιθέμενη ασθένεια της Geri, η οποία δεν υπήρξε ποτέ. Πάντως τα υπόλοιπα κορίτσια του group επιμένουν ότι η Ginger δεν τις είχε ενημερώσει ποτέ για την αποχώρησή της. "Ίσως νόμιζε ότι διαβάζουμε το μυαλό της", λέει η Victoria. Παρά το ότι ήταν εν μέρει ωραίο για εκείνη, γιατί πλέον θα κατάφερνε να τραγουδήσει στο "Wannabe", η προδοσία που ένιωσαν όλες τους, δεν μπορούσε να καλυφθεί.

Μετά από χρόνια, τόσο η Geri, όσο και οι υπόλοιπες, παραδέχτηκαν ότι το πρόβλημα δεν ήταν ποτέ η συνέντευξη για τον καρκίνο του μαστού. "Η Geri ήταν η μόνη από εμάς που δεν ήταν προπονημένη χορεύτρια. Της ήταν πάντα πιο δύσκολο". Η ίδια η Halliwell αργότερα εξομολογήθηκε ότι δεν νιώθει καθόλου καλά για τον χρόνο και τον τρόπο με τον οποίο έφυγε.

Δείτε τη gallery: Victoria Beckham: H Spice Girl που έγινε σχεδιάστρια μόδας

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.