CELEBRITIES

Γιατί η βασίλισσα Ελισάβετ Β' θα χρειαστεί να απομακρυνθεί απ' το παλάτι μετά το Brexit;


The Jennettes

5 Φεβρουαρίου 2019

abaca_640232_025.jpg

Οι Βρετανικές αρχές αναμένουν αναταραχές στους δρόμους όταν περάσει επίσημα η συμφωνία για το Brexit στις 29 Μαίου, 2019. Τι σημαίνει αυτό για τη βασίλισσα και την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια; Μπορεί να χρειαστεί να ακολουθήσουν ένα ειδικό σχέδιο εκκένωσης για να προστατέψουν τους εαυτούς τους, σύμφωνα με τους New York Times.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε για το Brexit, ο όρος αναφέρεται στην απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου το 2016 να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μπορεί να ψηφίστηκε πρώτη φορά το 2016, αλλά οι Βρετανοί πολίτες είναι πολύ διχασμένοι (πέρασε μόνο κατά 51.9% προς 48.1%). 

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May ξεκίνησε τη διαδικασία στις 29 Μαρτίου του 2017, δηλαδή δύο χρόνια πριν στις 29 Μαρτίου της φετινής χρονιάς. Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια, η Βρετανία προσπαθεί να καταλάβει ακριβώς τους όρους υπό τους οποίους θα συμβεί το Brexit. Αφού οι πολίτες παραμένουν διχασμένοι για τη ψήφο, η χώρα προετοιμάζεται για αναταραχές, θέτοντας την ασφάλεια της βασίλισσας και της βασιλικής οικογένειας σε ρίσκο, παρότι λογικά θα παραμείνουν ουδέτεροι σε πολιτικά θέματα.

Οπότε πως ακριβώς πάει αυτό το σχέδιο εκκένωσης;

"Αυτά τα σχέδια εκκένωσης έκτακτης ανάγκης υπάρχουν από τον Ψυχρό Πόλεμο, αλλά τώρα έχουν νέο σκοπό στην περίπτωση πολιτικής αναταραχής μετά το Brexit," σύμφωνα με τους The Sunday Times.

H βρετανική εφημερίδα αναφέρει πως το σχέδιο είναι βασισμένο στην επιχείρηση Candid, "μία στατηγική εκκένωσης που σχεδιάστηκε μετά την Κρίση των Πυραύλων στην Κούβα το 1962 - για την προετοιμασία στην πιθανότητα πυρηνικού πολέμου από τη Σοβιετική Ένωση." Η βασιλική οικογένεια κανονικά θα επιβιβαζόταν στο βασιλικό Brittania και θα κρυβόταν στις "Σκωτσέζικες θάλασσες", αλλά το yacht σταμάτησε να λειτουργεί το 1997, οπότε τώρα θα επιβιβάζονταν στο κρουαζιερόπλοιο Hebridean Princess.

Δε ξεκαθαρίζεται το αν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, συμπεριλαμβανομένων των Harry, Meghan, Kate και Will, θα ακολουθούσαν αυτό το σχέδιο εκκένωσης μαζί με τη βασίλισσα και τον πρίγκιπα Phillip αν τα πράγματα γίνονταν πολύ επικίνδυνα.

 

Δείτε ακόμη: 23 πράγματα που δεν γνωρίζετε για τη βασίλισσα Ελισάβετ Β'

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.