CELEBRITIES

Η CEO των Grammys, Deborah Dugan, κατηγορεί την Ακαδημία για σεξουαλική παρενόχληση και παρατυπίες στις ψηφοφορίες


The Jennettes

22 Ιανουαρίου 2020

Η CEO των Grammys, Deborah Dugan, κατηγορεί την Ακαδημία για σεξουαλική παρενόχληση και παρατυπίες στις ψηφοφορίες

Η Deborah Dugan, CEO των Grammys, καταγγέλει ότι παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από τον γενικό σύμβουλο της Ακαδημίας και τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Η καταγγελία 46 σελίδων φθάνει μόλις λίγες μέρες πριν από τα 62α βραβεία Grammy.

«Με διώχνουν επειδή κατήγγειλα σεξουαλική παρενόχληση», λέει η CEO. Η Dugan υποστηρίζει ότι σε email της προς τον επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού της Ακαδημίας, ανέφερε ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά ο Joel Katz, δικηγόρος που είναι γενικός σύμβουλος στην ακαδημία. Επιπλέον, η Dugan κατηγορεί την Ακαδημία ότι της ζήτησε να προσλάβει τον προκάτοχό της, Neil Portnow, ως σύμβουλο, παρά τις καταγγελίες ότι είχε βιάσει ξένη καλλιτέχνιδα «που, βάσει πληροφοριών και αντίληψης, ήταν ο πραγματικός λόγος που δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιό του». Όπως ακόμη τονίζει ότι μέλη του συμβουλίου χρησιμοποίησαν τη θέση τους για δικό τους όφελος και παρατυπίες στην ψηφοφορία, για τις υποψηφιότητες των βραβείων Grammy. Όλα αυτά έγιναν χάρη στη νοοτροπία "κλαμπ αγοριών" στη λειτουργία της Ακαδημίας. Και όλα αυτά έρχονται στο φως ενώ την Κυριακή είναι προγραμματισμένη η φετινή τελετή απονομής των Grammy, που θα γίνει στο Los Angeles.

Από την πλευρά της, η Ακαδημία απέρριψε τους ισχυρισμούς της Dugan, σχολιάζοντας ότι οι ενέργειές της επισκιάζουν την επικείμενη τελετή απονομής. «Είναι περίεργο ότι η κ. Dugan δεν διατύπωσε ποτέ αυτούς τους σοβαρούς ισχυρισμούς, παρά μόνο μία εβδομάδα μετά την καταγγελία που έγινε σε βάρος της, από γυναίκα εργαζόμενη, η οποία κατήγγειλε ότι η κ. Dugan δημιούργησε ένα τοξικό και ανυπόφορο εργασιακό περιβάλλον και ότι είχε προσβλητική και εκφοβιστική συμπεριφορά», αναφέρουν από την Ακαδημία, ενώ σημειώνουν ότι είναι σε εξέλιξη έρευνα για τις καταγγελίες και των δύο πλευρών. «Η Dugan τέθηκε σε διαθεσιμότητα μόνο αφότου προσφέρθηκε να αποχωρήσει και να απαιτήσει 22 εκατ. δολάρια από την ακαδημία, που είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός», επισήμαναν ακόμη.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Intagram/Deb_dugan

Δείτε ακόμη: Τα καλύτερα beauty looks που ξεχωρίσαμε στα Grammys 2019

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.