CELEBRITIES

Η Naomi Campbell μιλά για τις διακρίσεις στη βιομηχανία της μόδας και ζητά ισότητα και δικαιοσύνη


The Jennettes

7 Ιουλίου 2020

Η Naomi Campbell μιλά για τις διακρίσεις στη βιομηχανία της μόδας και ζητά ισότητα και δικαιοσύνη

Σε video που προβλήθηκε στην έναρξη της διαδικτυακής Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού, η Naomi Campbell μίλησε ανοιχτά για τις διακρίσεις που γίνονται στον χώρο της μόδας, ενώ ζήτησε να υπάρχει ενσωμάτωση στις πασαρέλες.

«Έχει έρθει η ώρα να οικοδομήσουμε μια δικαιότερη βιομηχανία», είπε το διάσημο μοντέλο, που φορούσε ένα μπλουζάκι με τη φράση "Phenomenally Black", με το οποίο καλούσε τον κόσμο της μόδας να αντλήσει διδάγματα από το αντιρατσιστικό κίνημα Black Lives Matter. «Ο δημόσιος διάλογος έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει όσο χρόνο χρειάζεται. Εναπόκειται σε εμάς να αρχίσουμε να επιβάλουμε την ενσωμάτωση των πολλαπλών ταυτοτήτων που συνθέτουν τις χώρες μας», υπογράμμισε. «Όσο ποτέ άλλοτε είναι επιτακτικό να τις συμπεριλάβουμε με τρόπο μόνιμο. Η μάχη για την ισότητα και την ποικιλομορφία είναι μια μακρά μάχη στην κοινωνία και στη βιομηχανία της μόδας», σημείωσε η Campbell.

«Είναι η στιγμή για να απευθύνουμε συλλογικά έκκληση στον κόσμο της μόδας να προσεγγίσει το ζήτημα των ανισοτήτων», συνέχισε το διάσημο μοντέλο ενώ επικαλέστηκε τον εκλιπόντα ηγέτη της Νότιας Αφρικής Nelson Mandela τον οποίο συνάντησε πολλές φορές. «Εκείνος είπε ότι ένα όραμα χωρίς ανάληψη δράσης είναι απλά ένα όνειρο, όμως συνδυάζοντας το όραμα και την πράξη, μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο», υπενθύμισε.

Δείτε ακόμη: 5+1 φωτογραφίες που δείχνουν τη φιλία σε διάφορα μέρη του κόσμου

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.