CELEBRITIES

Πρίγκιπας Harry: Επέστρεψε στην Αγγλία για την κηδεία του παππού του


The Jennettes

12 Απριλίου 2021

Πρίγκιπας Harry: Επέστρεψε στην Αγγλία για την κηδεία του παππού του
Ο πρίγκιπας Harry επέστρεψε επίσημα στην πατρίδα του δύο μέρες μετά το θάνατο του παππού του, πρίγκιπα Φίλιππου.

Ο πρίγκιπας Harry επέστρεψε επίσημα στην πατρίδα του δύο μέρες μετά το θάνατο του παππού του, πρίγκιπα Φίλιππου.

Επιβεβαιώθηκε την Κυριακή το απόγευμα ότι ο πρίγκιπας είχε προσγειωθεί πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο αφού σχεδίασε το ταξίδι το συντομότερο δυνατό μετά το θάνατο του παππού του, ενώ πρόκειται να χρησιμοποιήσει μια διπλωματική εξαίρεση για να αποφύγει την καραντίνα, σύμφωνα με δημοσιεύματα

Η σύζυγος του Harry, Meghan Markle και ο γιος του, ο Archie, δεν τον συνόδευαν στο ταξίδι και παρέμειναν στο σπίτι της οικογένειας στο Montecito της Καλιφόρνια.

Η Meghan, η οποία βρίσκεται επί του παρόντος στους τελικούς μήνες της εγκυμοσύνης της με το δεύτερο παιδί του ζευγαριού, «έχει συμβουλευτεί από τον γιατρό της να μην ταξιδέψει», δήλωσε ο βασιλικός εκπρόσωπος.

jenny.gr

Tα βρετανικά μέσα ενημέρωσης σχολιάζουν ως «κομβική στιγμή» για τις σχέσεις των δύο αδελφών την επιστροφή του πρίγκιπα Harry στο Λονδίνο και την παρουσία του στην κηδεία του παππού του, όπου θα βρεθεί «δίπλα- δίπλα» με τον αδελφό του William, για πρώτη φορά από τότε που έφυγε, αλλά και από την αποκαλυπτική συνέντευξη.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος πέθανε την Παρασκευή και βρίσκεται επί του παρόντος στο Κάστρο του Windsor. Η κηδεία του έχει οριστεί για τις 17 Απριλίου στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Windsor και θα περιορίζεται σε μόλις 30 επισκέπτες, σύμφωνα με τους περιορισμούς της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ενώ η τελετή θα είναι κλειστή για το κοινό, θα μεταδοθεί ζωντανά για όσους επιθυμούν να τιμήσουν τον Δούκα του Εδιμβούργου με την οικογένειά του και θα προβληθεί στις 3 μ.μ. ώρα Ηνωμένου Βασιλείου. Λίγο νωρίτερα εκείνη την ημέρα, το φέρετρο του Φιλίππου θα μετακινηθεί σε μια μικρή τελετουργική πομπή από το κάστρο του Windsor στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

jenny.gr

Το Παλάτι ζήτησε από όσους επιθυμούν να θρηνήσουν τον πρίγκιπα ή να υποστηρίξουν τη βασιλική οικογένεια, να αποφύγουν να εμφανιστούν αυτοπροσώπως ή να βάλουν λουλούδια στη μνήμη του και να παρακολουθήσουν την υπηρεσία από το σπίτι, καθώς οι μεγάλες δημόσιες συγκεντρώσεις εξακολουθούν να είναι περιορισμένες λόγω της πανδημίας.

Ωστόσο, η βασιλική οικογένεια εκτιμά την «έκρηξη» υποστήριξης και τους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο τίμησαν τον δούκα μετά τον θάνατό του.

«Ενώ αυτή είναι φυσικά μια εποχή θλίψης και πένθους για τη βασιλική οικογένεια και πολλούς άλλους που γνώριζαν και θαύμαζαν τον Δούκα του Εδιμβούργου, ελπίζουμε ότι οι επόμενες μέρες θα θεωρηθούν επίσης μια ευκαιρία να γιορτάσουν μια αξιοσημείωτη ζωή, όσον αφορά την τεράστια συμβολή του και τη διαρκή κληρονομιά του», δήλωσε εκπρόσωπος του παλατιού του Buckingham μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου.

Πηγή φωτογραφιών: Getty Images

Δείτε ακόμη:

Οι πιο όμορφες στιγμές της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φίλιππου

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.