CELEBRITIES

Anthony Hopkins: Ζήτησε να δεχθεί το Oscar μέσω Zoom αλλά η Ακαδημία αρνήθηκε


The Jennettes

28 Απριλίου 2021

Anthony Hopkins: Ζήτησε να δεχθεί το Oscar μέσω Zoom αλλά η Ακαδημία αρνήθηκε
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Anthony Hopkins προσφέρθηκε να δεχτεί το Oscar του για τον Α’ Ανδρικό Ρόλο μέσω του Zoom, αλλά η Ακαδημία αρνήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ξένες πηγές, ο Anthony Hopkins προσφέρθηκε να δεχτεί το Oscar του για τον Α’ Ανδρικό Ρόλο μέσω του Zoom, αλλά η Ακαδημία αρνήθηκε.

Ο Hopkins κέρδισε το Βραβείο κατά τη διάρκεια της τελετής της Κυριακής για τον ρόλο του ως Florian Zeller’s στην ταινία «The Father». Ο ηθοποιός δεν παρευρέθηκε στην τελετή στο Los Angeles αυτοπροσώπως, ούτε σε ένα από τα απομακρυσμένα hubs που είχαν στηθεί σε διάφορα μέρη του κόσμου, γεγονός που σήμαινε ότι τα Oscars του 2021 έληξαν χωρίς ομιλία αποδοχής από την πλευρά του, αν και ο Hopkins αργότερα μοιράστηκε μια βιντεοσκοπημένη ομιλία από την Ουαλία, όπου βρισκόταν.

Σύμφωνα με τους «New York Times», ο ίδιος είχε προσφερθεί να συμμετάσχει μέσω Zoom σε περίπτωση που ανακοινωθεί ως ο νικητής της κατηγορίας του Καλύτερου Ηθοποιού, αλλά η Ακαδημία αρνήθηκε καθώς είχε ανακοινώσει ήδη από τον Μάρτιο ότι δεν θα επιτραπεί η χρήση Zoom για τους υποψηφίους που δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση αυτοπροσώπως, γιατί επιθυμούν μία δια ζώσης τελετή. 

Το «IndieWire» ανέφερε επίσης ότι οι εκπρόσωποι του Hopkins είχαν «παρακαλέσει» να του επιτραπεί να συμμετάσχει μέσω του Zoom, χωρίς αποτέλεσμα. Το «Independent» επικοινώνησε με την Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, η οποία διοργανώνει τα Όσκαρ, για σχόλια αλλά προς το παρόν δεν προέβη σε ανακοινώσεις.

Αυτός ο κανόνας στη συνέχεια χαλάρωσε, με τη δημιουργία «hubs» σε μέρη όπως το Λονδίνο και το Παρίσι για να επιτρέπεται σε μερικούς από τους υποψηφίους να παρευρίσκονται εξ αποστάσεως. Η συμφωνία επέτρεψε στον Zeller, για παράδειγμα, να αποδεχτεί το βραβείο Oscar για το Καλύτερο Διασκευασμένο Σενάριο επίσης για το «The Father» από το Παρίσι.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.