CELEBRITIES

Bill και Melinda Gates: Οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση που οδήγησαν στον χωρισμό τους


The Jennettes

18 Μαΐου 2021

Bill και Melinda Gates
Το πολύκροτο διαζύγιο του Bill και της Melinda Gates έπεσε σαν βόμβα. Σαν βόμβα όμως έπεσαν πρόσφατα και οι φήμες γύρω αυτό.

Το πολύκροτο διαζύγιο του Bill και της Melinda Gates έπεσε σαν βόμβα. Σαν βόμβα όμως έπεσαν πρόσφατα και οι φήμες γύρω αυτό.

Αυτήν την εβδομάδα, ο 65χρονος Gates, ιδρυτής της Microsoft, κλήθηκε να αντιμετωπίσει κατηγορίες για τη φιλική σχέση του με τον Jeffrey Epstein, τον κεφαλαιούχο που κατηγορείται για sex trafficking ανήλικων κοριτσιών, τη φήμη ότι είχε σχέση με υπάλληλο της Microsoft πριν από 20 χρόνια, αλλά και εκείνη ότι η σύζυγός του ήταν θυμωμένη για τον τρόπο που χειρίστηκε μια κατηγορία σεξουαλικής επίθεσης σε υπάλληλο του. Λέγεται λοιπόν, πως όλα αυτά οδήγησαν στην απόφαση της Melinda Gates να τερματίσει τον γάμο τους, καθώς σύμφωνα με την Wall Street Journal, είχε συμβουλευτεί έναν δικηγόρο διαζυγίου ήδη από το 2019. Ας τα πάρουμε όμως, με τη σειρά. 

Το 2018, η κυρία Gates δεν ήταν ικανοποιημένη με τον χειρισμό του συζύγου της σε μια καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης εναντίον του μακροχρόνιου οικονομικού διαχειριστή του. Ο κ. Gates κινήθηκε για να επιλύσει το ζήτημα εμπιστευτικά, ενώ η κυρία Gates επέμενε σε εξωτερική έρευνα. Τελικά, ο οικονομικός διευθυντής, Michael Larson, παρέμεινε στη θέση του.

Στη συνέχεια, ήρθαν στο φως μερικές περιπτώσεις, όπου ο Gates κυνηγούσε γυναίκες που εργάζονταν γι 'αυτόν στη Microsoft και στο Ίδρυμα Bill και Melinda Gates. Μάλιστα, το 2019 το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft ξεκίνησε έρευνα για μία από αυτές τις περιπτώσεις αφού ειδοποιήθηκε ότι προσπάθησε να ξεκινήσει μια πιο στενή σχέση με έναν υπάλληλο της εταιρείας το 2000. Το διοικητικό συμβούλιο προσέλαβε μια δικηγορική εταιρεία για την έρευνα, με αποτέλεσμα το επόμενο έτος ο κ. Gates να παραιτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft. 

Όσον αφορά τη σχέση του με τον Jeffrey Epstein, η γνωριμία τους έγινε το 2011, τρία χρόνια προτού ο Epstein ομολογήσει την ενοχή του για τις κατηγορίες για σεξουαλική εμπορία κοριτσιών. Η Melinda Gates είχε εκφράσει την δυσαρέσκεια της που ο σύζυγος περνούσε τόσο χρόνο με τον σεξουαλικό δράστη, αλλά εκείνος συνέχισε να το κάνει. Έτσι, τον Οκτώβριο του 2019, όταν η σχέση μεταξύ του Gates και του Epstein έγινε γνωστή δημόσια, η ίδια στεναχωρήθηκε ιδιαίτερα και ξεκίνησε τη διαδικασία του διαζυγίου.

Όταν οι Gates ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους, λέγοντας ότι κανένας δεν πίστευε ότι «θα μπορούσε να αναπτυχθεί» ως μέρος αυτού του γάμου, προκάλεσε σάλο τόσο στον κόσμο της φιλανθρωπίας όσο και σε αυτών της παγκόσμιας υγείας. Το Ίδρυμα Bill και Melinda Gates κατέχει περίπου $50 δισεκατομμύρια σε περιουσιακά στοιχεία με κεφάλαια που λειτουργούν σε τουλάχιστον 135 χώρες. Έτσι, υπήρξε μια ανακούφιση όταν και οι δύο δήλωσαν ότι σχεδίαζαν να συνεχίσουν τα καθήκοντά τους στο ίδρυμα, με έδρα το Seattle.

Ήδη το ίδρυμα λειτουργούσε χωρισμένο σε δύο διακριτούς τομείς, με την Melinda Gates να επικεντρώνεται περισσότερο στην υγεία των νεογέννητων μωρών σε όλο τον κόσμο, η οποία αποτελεί μεγάλο μέρος της εστίασης του ιδρύματος και ο Bill Gates να ενδιαφέρεται περισσότερο για τεχνολογικές λύσεις σε μεγάλες προκλήσεις, όπως η χρήση εμβολίων.

Στο Seattle εξάλλου υπήρχαν φήμες ότι κάτι τέτοιο συνέβαινε και στο σπίτι τους αφού εδώ και τέσσερα με πέντε χρόνια, ζούσαν ο καθένας σε διαφορετικά σημεία του αρχοντικού τους. 

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.