CELEBRITIES

Kate Moss: Βγάζει σε δημοπρασία βίντεο που κοιμάται και ο λόγος είναι πολύ σημαντικός


The Jennettes

22 Μαΐου 2021

Kate Moss: Βγάζει σε δημοπρασία βίντεο που κοιμάται και ο λόγος είναι πολύ σημαντικός
Είναι μια από τις πολλές διάσημες γυναίκες που ισχυρίζονται ότι ελέγχουν την εικόνα τους στο διαδίκτυο.

Είναι μια από τις πολλές διάσημες γυναίκες που ισχυρίζονται ότι ελέγχουν την εικόνα τους στο διαδίκτυο.

Η Kate Moss συμμετέχει σε έναν αυξανόμενο αριθμό γυναικείων διασημοτήτων που προσπαθούν να πάρουν ξανά τον έλεγχο της δικής τους εικόνας χρησιμοποιώντας τη νέα μορφή τέχνης των NFT -  δηλαδή, μοναδικά στοιχεία που συνδέονται με φωτογραφίες, βίντεο, ήχο και άλλων τύπων ψηφιακών αρχείων, τα οποία μπορούν να αγοραστούν και να πωληθούν.

Το supermodel δημοπρατεί ένα βίντεο που κοιμάται, που ονομάζεται «Sleep With Kate», το οποίο προσελκύει προσφορές έως 11.000 λίρες. Πωλείται με δύο άλλα NFT, επίσης βίντεο, τα «Walk With Kate» και «Drive With Kate», με όλα τα έσοδα να πηγαίνουν στη φιλανθρωπική οργάνωση ψυχικής υγείας, Gurls Talk.

Σε μια δήλωση στο Instagram, το supermodel είπε: «Ο χρόνος είναι το μόνο πράγμα που δεν είναι ποτέ αρκετό. Με ενδιέφερε να δω ποιος θα θέλει να έχει μια δική μου στιγμή. Σκέφτομαι επίσης ότι αυτή η ιδιοκτησία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσω άλλους που έχουν ανάγκη, έτσι ώστε να κερδίσουν περισσότερο από αυτό».

Τον Απρίλιο, η Emily Ratajkowski ανακοίνωσε ότι δημοπρατούσε ένα NFT της που στέκεται μπροστά από μια εικόνα του φωτογράφου Richard Prince. 

«Το ψηφιακό έδαφος πρέπει να είναι ένα μέρος όπου οι γυναίκες μπορούν να μοιράζονται την απεικόνισή τους όπως επιλέγουν, να ελέγχουν τη χρήση της εικόνας τους και να λαμβάνουν ό, τι πιθανό κεφάλαιο επισυνάπτεται», έγραψε στο Twitter.

«Αντί αυτού, το διαδίκτυο χρησιμεύει συχνότερα ως ένας χώρος όπου άλλοι εκμεταλλεύονται και διανέμουν εικόνες γυναικείων σωμάτων χωρίς τη συγκατάθεσή τους και προς όφελος κάποιου άλλου».

Είπε ότι ήθελε να χρησιμοποιήσει το νέο μέσο NFT για να δημιουργήσει ένα νομικό προηγούμενο για τις γυναίκες και την ιδιοκτησία στο διαδίκτυο μέσω ενός blockchain - ένα σύνολο ψηφιακών συμβάσεων - που «επιτρέπει στις γυναίκες να έχουν συνεχή εξουσία επί της εικόνας τους και να λαμβάνουν νόμιμη αποζημίωση για τη χρήση και κατανομή του».

Τι είναι τα NFTs; 

NFTs ή non-fungible tokens, είναι ψηφιακά «περιουσιακά στοιχεία» τα οποία μπορεί να αποτελούνται από μία μεγάλη γκάμα από χειροπιαστά ή άυλα αντικείμενα / έργα τέχνης. Η λίστα μπορεί να είναι ατελείωτη, καθώς για την δημιουργία ενός NFT αρκεί η φαντασία του δημιουργού του ή οποιοδήποτε «αντικείμενο» της επικαιρότητας. 

Ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα της επένδυσης σε ψηφιακά «περιουσιακά στοιχεία» τέτοιου τύπου, σε αντίθεση με ένα πραγματικό, χειροπιαστό, κλασικό συλλεκτικό αντικείμενο είναι οι πληροφορίες που συνοδεύουν ένα NFT και το κάνουν να είναι απόλυτα διακριτό από οποιοδήποτε άλλο NFT, κάτι που βοηθά πολύ στην επαλήθευση του δημιουργού του και στον περιορισμό της πιθανότητας απάτης. 

Δείτε ακόμη: Οι πιο εμβληματικές εμφανίσεις των supermodels των 90's

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.

TAGS