CELEBRITIES

Harvey Weinstein: Αρνείται τις 11 κατηγορίες βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης


The Jennettes

22 Ιουλίου 2021

Harvey Weinstein: Αρνείται τις 11 κατηγορίες βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης
Κάποτε ήταν ο ισχυρότερος άνδρας του Hollywood. Χθες, o Harvey Weinstein εμφανίστηκε με αναπηρική καρέκλα σε δικαστήριο του Λος Άντζελες και δήλωσε «αθώος» για τις έντεκα κατηγορίες βιασμού και σεξουαλικής παρενόχλησης εναντίον του.

Κάποτε ήταν ο ισχυρότερος άνδρας του Hollywood. Χθες, o Harvey Weinstein εμφανίστηκε με αναπηρική καρέκλα σε δικαστήριο του Λος Άντζελες και δήλωσε «αθώος» για τις έντεκα κατηγορίες βιασμού και σεξουαλικής παρενόχλησης, πέντε από τις οποίες έγιναν στην περιοχή.

Ο Weinstein καταδικάστηκε στη Νέα Υόρκη για βιασμό και σεξουαλική επίθεση τον Φεβρουάριο του 2020 και η ποινή φυλάκισης ορίστηκε στα 23 χρόνια. Οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι ο δικαστής έλαβε μια σειρά λανθασμένων αποφάσεων που του αρνήθηκαν το δικαίωμα σε μια δίκαιη δίκη.

Σύμφωνα με ένα κατηγορητήριο που κατατέθηκε από τον πληρεξούσιο της επαρχίας του Λος Άντζελες και την Τετάρτη, τα φερόμενα περιστατικά συνέβησαν μεταξύ 2004 και 2013.

Οι επίσημες κατηγορίες περιλαμβάνουν τέσσερις κατηγορίες για βιασμό και βίαιη στοματική πράξη, δύο κατηγορίες σεξουαλικής βιαιοπραγίας με περιορισμό και έναν αριθμό σεξουαλικής διείσδυσης με χρήση βίας.

jenny.gr

Η δίκη του Λος Άντζελες έχει ήδη καθυστερήσει επανειλημμένα λόγω των περιορισμών του κορωνοϊού. Τα δικαστήρια έχουν πλέον ξαναρχίσει να διεξάγουν ποινικές δίκες, αν και εξακολουθεί να υπάρχει σημαντική καθυστέρηση σε αρκετές υποθέσεις.

Σε δήλωση την Τετάρτη, ο πληρεξούσιος της περιφέρειας του Λος Άντζελες, George Gascón, δήλωσε: «Όποιος καταχράται την εξουσία και την επιρροή του για να εκμεταλλευτεί άλλους, θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη».

Ο Weinstein έχει προγραμματιστεί να επιστρέψει στο δικαστήριο στις 29 Ιουλίου, ενώ στο Λος Άντζελες αντιμετωπίζει καταγγελίες από πέντε γυναίκες που χρονολογούνται πάνω από 10 χρόνια. Εάν καταδικαστεί για όλες τις κατηγορίες, αντιμετωπίζει θεωρητικά ανώτατο όριο 140 ετών φυλάκισης.

Δείτε ακόμη: 10 διάσημοι που έχουν μιλήσει με θάρρος για την σεξουαλική κακοποίησή τους    

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.