CELEBRITIES

Το live του Kanye τα είχε όλα: Λάθος guests, την Kim νύφη και τον ίδιο στις φλόγες


Στεφανία Παπαδημητρίου

27 Αυγούστου 2021

Το live του Kanye τα είχε όλα: Λάθος guests, την Kim νύφη και τον ίδιο στις φλόγες
Ο Kanye West έχει έναν μοναδικό τρόπο να απασχολεί τα media. Και η χθεσινοβραδινή του συναυλία στο Chicago για την προώθηση του νέου του άλμπουμ, Donda, ήταν μία από τις πιο αμφιλεγόμενες της δεκαετίας. 

Ο Kanye West έχει έναν μοναδικό τρόπο να απασχολεί τα media. Και η χθεσινοβραδινή του συναυλία στο Chicago για την προώθηση του νέου του άλμπουμ, Donda, ήταν μία από τις πιο αμφιλεγόμενες της δεκαετίας. 

Ναι, το show ήταν εντυπωσιακό και απασχόλησε – ίσως, βέβαια, όχι για τον λόγο που θα περίμενε κανείς. Ή για τον λόγο που περιμέναμε όλοι, αφού πρόκειται για τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη.

Έμοιαζε με εκκλησία, αλλά δεν ήταν. Το live πραγματοποιήθηκε στην πόλη που μεγάλωσε ο Kanye, το Σικάγο, στο στάδιο Soldier Field. Η ανατροπή βέβαια, ήταν πως μέσα στο στάδιο είχε στηθεί, αντί σκηνής, μια ρέπλικα του πατρικού σπιτιού του ράπερ -η οποία δημιουργήθηκε μέσα σε ένα μόλις Σαββατοκύριακο.

Στη σκηνή ανέβηκαν πολλοί καλεσμένοι, ανάμεσά τους ο DaBaby κι ο Marilyn Manson. Κάποιος θα έλεγε πως ένας ομοφοβικός κι ένας κακοποιητής δεν είναι οι καλύτεροι συνεργάτες που θα μπορούσε να έχει. Ο Kanye φαίνεται πως διαφωνεί. 

Επέλεξε συνειδητά να προσκαλέσει και να δώσει χώρο στον DaBaby, ο οποίος σε δική του συναυλία πρόσβαλε ταυτόχρονα την LGBTQ+ κοινότητα, αλλά και τα άτομα που αντιμετωπίζουν σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. «Αν δεν ήρθατε σήμερα εδώ με HIV, AIDS ή όποια από τις θανάσιμες σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες που θα σε κάνουν να πεθάνεις σε 2-3 εβδομάδες, σηκώστε τα κινητά σας φωτισμένα», είχε πει χαρακτηριστικά. Έπειτα, με χυδαίους χαρακτηρισμούς, ζήτησε από όσους δεν είναι gay άνδρες να κάνουν το ίδιο. Το αποτέλεσμα ήταν να αποκλειστεί από όλα τα μεγάλα μουσικά φεστιβάλ που είχε προγραμματισμένες εμφανίσεις μέσα στο καλοκαίρι.

Όσο για τον Marilyn Manson; Κατηγορείται για κάθε μορφής κακοποίηση από διάσημες και μη γυναίκες, ανάμεσά τους η Evan Rachel Wood με την οποία ήταν αρραβωνιασμένος. 

Φυσικά, δεν ήταν αυτό το σημείο της βραδιάς που ξεσήκωσε τις περισσότερες αντιδράσεις. Λίγο πριν το τελευταίο τραγούδι του με τίτλο Simply Left Behind, ο Kanye αυτοπυρπολήθηκε. Kαι μερικά λεπτά αργότερα, εμφανίστηκε η Kim Kardashian ντυμένη στα λευκά. Όχι, δε φορούσε φόρεμα, αλλά νυφικό Balenciaga.

Πράγματι, το performance του Kanye θα μείνει αξέχαστο. Τώρα, όλοι μιλούν για αυτό και για τη μουσική ιδιοφυΐα που είναι ο 40χρονος καλλιτέχνης. Όλοι μάθαμε ότι το νέο του άλμπουμ λέγεται Donda, χωρίς καν να το έχουμε ακούσει και ενώ η ημερομηνία κυκλοφορίας του πηγαίνει από παράταση σε παράταση. Ίσως, όμως, ήρθε η ώρα να συζητήσουμε για το αν, πράγματι, αξίζει στο 2021 να ακολουθούμε τη λογική «ακόμη και αρνητική, η διαφήμιση παραμένει διαφήμιση».

Δείτε ακόμη: 9 celebrities που δεν χρησιμοποιούν το πραγματικό τους όνομα

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.