CELEBRITIES

«Δυσκολεύτηκα να νιώσω έξυπνη»: Η Jessica Alba για τον σεξισμό που αντιμετώπισε


The Jennettes

10 Σεπτεμβρίου 2021

«Δυσκολεύτηκα να νιώσω έξυπνη»: Η Jessica Alba για τον σεξισμό που αντιμετώπισε
Αυτήν τη στιγμή, το όνομά της αρκεί για να ανοίξει οποιαδήποτε πόρτα. Πριν, όμως, καθιερωθεί ως επιτυχημένη ηθοποιός και επιχειρηματίας, η Jessica Alba αντιμετώπιζε καθημερινά το σεξισμό. 

Αυτήν τη στιγμή, το όνομά της αρκεί για να ανοίξει οποιαδήποτε πόρτα. Πριν, όμως, καθιερωθεί ως επιτυχημένη ηθοποιός και επιχειρηματίας, η Jessica Alba αντιμετώπιζε καθημερινά το σεξισμό

«Πάντα ήθελα να μου συμπεριφέρονται όπως στους άνδρες. Στους άνδρες έλεγαν “είσαι πανέξυπνος” αν είχαν ιδέες για τον χαρακτήρα που υποδύονταν ή την ιστορία, ενώ η πιο συνηθισμένη απάντηση για τις γυναίκες ήταν “Τι; Έχεις και άποψη;”», αποκάλυψε σε συνέντευξή της στο περιοδικό People. «Σε έκαναν να φαίνεται επιθετική, την ώρα που ο άνδρας φαινόταν φιλόδοξος και ισχυρός».

«Θεωρώ πως η αντιμετώπιση των δυναμικών γυναικών ήταν ιδιαίτερα καταπιεστική από πολλές απόψεις, όταν ερχόταν η ισότητα στη συζήτηση», πρόσθεσε.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jessica Alba (@jessicaalba)

Δεν πτοήθηκε, ωστόσο, και κυνήγησε τα όνειρά της. Ήταν 17 ετών όταν έπαιξε στην πρώτη της τηλεοπτική σειρά, το Dark Angel, και συνειδητοποίησε πως θα μπορούσε να ζήσει από αυτήν τη δουλειά. Αναζητούσε ένα σημάδι που θα της έδειχνε ότι αυτός ήταν πράγματι ο δρόμος της, κι αν αυτό δεν ερχόταν θα συνέχιζε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο.

Το σημάδι ήρθε τελικά, παρότι δεν αποκάλυψε ποιο ήταν, και σήμερα έχει αποδείξει την αξία της. Παράλληλα, η επιχείρησή της που ιδρύθηκε το 2012, αυτήν τη στιγμή αξίζει 1,44 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Όπως δήλωσε, ποτέ της δεν ένιωσε πιο δυνατή. Κι αυτό γιατί επιτέλους άφησε τον εαυτό της να αναγνωρίσει όσα έχει καταφέρει. «Για καιρό πίστευα πως δεν μου άξιζε όλο αυτό», είπε και εξήγησε πως το να κατακτήσει τους στόχους της ήταν, τελικά, εύκολο. «Το δύσκολο ήταν να μου δώσω χώρω να αισθανθώ έξυπνη»

πηγή φωτογραφίας: Getty/Ideal Image

Δείτε ακόμη: 15 celebrities με ακαδημαϊκά επιτεύγματα

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.