REAL LIFE TRUE STORIES

Σεξισμός στο Wimbledon: Όταν μία αθλητική διοργάνωση θέτει στο στόχαστρο τις γυναίκες


Στεφανία Παπαδημητρίου

9 Ιουλίου 2021

Σεξισμός στο Wimbledon: Όταν μία αθλητική διοργάνωση θέτει στο στόχαστρο τις γυναίκες

Για μία ακόμη χρονιά, το Wimbledon απογοητεύει τις γυναίκες. 

Η Βρετανίδα Emma Raducanu αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τον αγώνα της Δευτέρας, εξαιτίας ενός προβλήματος που αντιμετώπιζε με την υγεία της. Η 18χρονη τενίστρια δυσκολευόταν να αναπνεύσει, πίεζε τα πλευρά και το θώρακά της προσπαθώντας να ηρεμήσει καθ’ όλη τη διάρκεια τα αναμέτρησης με την Ajla Tomljanovic από την Αυστραλία. Μίλησε με τον προπονητή και το γιατρό της, πήρε time out κι αποφάσισαν ότι θα ήταν προτιμότερο να σταματήσει.

Κύμα συμπαράστασης σηκώθηκε απέναντί της, μέχρι που το λόγο πήρε ο τρεις φορές πρωταθλητής John McEnroe.

Σχολιάζοντας στην εκπομπή BBC Sport, υπαινίχθηκε ότι η Raducanu δεν μπορούσε να διαχειριστεί τη διοργάνωση, τονίζοντας ότι «την είχε καταβάλλει». Αποφάσισε, επίσης, πως θα ήταν καλή ιδέα να συγκρίνει αυτό το περιστατικό με την απόφαση της Naomi Osaka να απέχει από το Open και το Wimbledon, για χάρη της ψυχικής της υγείας.

Φυσικά, ο σεξισμός δεν προέρχεται μόνο από αθλητές. Ο αθλητικογράφος Boris Becker ξεπέρασε κάθε όριο, σχολιάζοντας την εμφάνιση της συντρόφου του Marton Fucsovics, την ώρα που εκείνος αγωνιζόταν απέναντι στον Djokovic. «Λένε πως στην Ουγγαρία έχουν τις ομορφότερες γυναίκες. Δεν ξέρω προσωπικά, αλλά σίγουρα αυτή είναι πολύ όμορφη», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ας θυμηθούμε μερικά παλαιότερα περιστατικά.

Το 2019, όλοι περιμέναμε με ανυπομονησία τον αγώνα μεταξύ Cori Gauff και Venus Williams. Είναι, άλλωστε, κορυφαίες. Ωστόσο, πολλοί στάθηκαν στα 24 χρόνια που τις χωρίζουν, καθώς η μία ήταν η νεότερη κι η άλλη η μεγαλύτερη της διοργάνωσης.

Έρχεται, έπειτα, το κομμάτι της ενδυμασίας. Αντί να επικεντρώνονται στην επίδοση των αθλητριών, πολλοί σχολιάζουν αρνητικά τις επιλογές τους. Πολύ βαρετό, πολύ αδιάφορο, υπερβολικό το ντύσιμο – καμιά τους  δε θέλει να αντιμετωπίζει κριτική και για αυτό, την ώρα που δίνει τον καλύτερό της εαυτό.

Φυσικά, τέτοιου είδους τοποθετήσεις δεν περνούν απαρατήρητες. Ο τενίστας Andy Murray, μάλιστα, έχει αποδείξει πολλές φορές ότι βρίσκεται στο πλευρό των γυναικών.

Δημοσιογράφος τον είχε αποκαλέσει «πρώτο Αμερικανό που πέρασε σε μεγάλο ημιτελικό από το 2009». Κι εκείνος τον διόρθωσε, θυμίζοντάς του από εκείνη τη χρονιά κι έπειτα, η Serena Williams είχε κερδίσει 12 Grand Slam.

πηγή φωτογραφίας: Getty/Ideal Image

Δείτε ακόμη: 9 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι τα κορίτσια μπορούν να είναι πριγκίπισσες και αθλήτριες ταυτόχρονα

 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr