CELEBRITIES

3 φορές που η Taylor Swift απάντησε σε σεξιστές όπως ακριβώς τους άξιζε


Στεφανία Παπαδημητρίου

15 Σεπτεμβρίου 2021

3 φορές που η Taylor Swift απάντησε σε σεξιστές όπως ακριβώς τους άξιζε
H Taylor Swift ξέρει καλά πώς να απαντά. Παρακάτω, θα δούμε τις στιγμές που μίλησε σε σεξιστές ακριβώς όπως τους άξιζε.

Όταν ο Justin Timberlake έγραψε το Cry Me A River για την Britney Spears, πίσω στο 2002, μπήκε στις 50ο Μεγαλύτερες Επιτυχίες Όλων των Εποχών του Rolling Stones. Όταν ο Ed Sheeran έγινε διάσημος με τα κομμάτια που εμπνεύστηκε από την πρώην σύντροφό του ή όταν ο Bruno Mars κυκλοφόρησε το Grenade, πληγωμένος από έναν έρωτα, κανείς δε στράφηκε εναντίον τους. Το αντίθετο – «γλυκούληδες», «πονεμένες ψυχές», «πραγματικοί καλλιτέχνες» χαρακτηρίστηκαν.

Η Taylor Swift δεν είχε την ίδια αντιμετώπιση, δυστυχώς. Έκανε ακριβώς το ίδιο και πήρε αρνητική δημοσιότητα, την κατηγόρησαν ακόμη και πως χρησιμοποιεί τους άνδρες για να βγάζει δίσκους. Αν αυτό δεν είναι μορφή σεξισμού, τότε τι είναι;
Ευτυχώς, ξέρει καλά πώς να απαντά. Παρακάτω, θα δούμε τις στιγμές που μίλησε σε σεξιστές ακριβώς όπως τους άξιζε.

Όταν δεν πίστευαν πως έγραφε η ίδια τα τραγούδια της

Πολλοί αναρωτήθηκαν αν τα κομμάτια που ερμηνεύει είναι πράγματι δικά της – ή, ακόμη χειρότερα, ποιον πληρώνει για να τα γράφει. Όπως δήλωσε το 2014 στο Billboard, αν ήταν άνδρας δε θα συνέβαινε κάτι τέτοιο.

«Αν κάποιος με έχει μελετήσει κι ακόμη δεν πιστεύει πως το κάνω μόνη μου, δεν μπορώ να κάνω κάτι», είπε. «Μπορεί να πρέπει αυτός να διαχειριστεί τα σεξιστικά του θέματα, επειδή αν ήμουν άνδρας και κοιτούσατε τα κομμάτια και τους στίχους μου, δε θα αναρωτιόσασταν αν ήμουν εγώ πίσω από όλο αυτό».

Πρόσθεσε ότι δεν αισθάνεται προσβεβλημένη όταν ο κόσμος δεν την καταλαβαίνει στο 100%, αλλά πληγωμένη. «Δε θα τραγουδούσα, αν δεν μπορούσα να τα γράψω».

Την ίδια χρονιά, σε συνέντευξη που έδωσε στο TIME, μπήκε στη διαδικασία να συγκριθεί με τον Ed Sheeran, για τον οποίο δεν αμφέβαλε κανείς. Έμαθε με τον καιρό πως «οι γυναίκες πρέπει να δουλέψουν δύο φορές πιο σκληρά για να αποδείξουν ότι μπορούν να τα κάνουν όλα μόνες τους».

Όταν δημοσιογράφος σχολίασε με πόσους άνδρες θα γυρίσει σπίτι

Στην 54η απονομή των Grammys, μία δημοσιογράφος δεν μπόρεσε να κρατηθεί και έκανε το σεξιστικό της σχόλιο. Η Nancy O’Dell, συγκεκριμένα, από το Enterainment Tonight, ζήτησε από τον cameraman να δείξει την ερμηνεύτρια από πάνω ως κάτω.

«Απλώς ήθελα να δείξω τα πόδια, επειδή όπως έλεγα προηγουμένως, θα γυρίσεις σπίτι με περισσότερα από ένα απλό βραβείο σήμερα, πιστεύω με πολλούς άνδρες», είπε. Κι η Taylor, εμφανώς ενοχλημένη, απάντησε ότι «δε θα γυρίσω με κανέναν. Θα πάω να κάνω παρέα με τους φίλους μου και μετά θα επιστρέψω στις γάτες».

Όταν το Netflix έκανε σεξιστικό αστείο

Στη σειρά Ginny & Georgia, υπήρξε η ατάκα «αλλάζεις τους άνδρες πιο γρήγορα από την Taylor Swift». Όπως είναι επόμενο, αυτό δεν της άρεσε και αποφάσισε να απαντήσει μέσω Twitter. 

«Χαίρετε, Ginny & Georgia, το 2010 πήρε και θέλει το τεμπέλικο, βαθιά σεξιστικό του αστείο πίσω. Πώς θα σας φαινόταν να σταματούσατε να υποτιμάτε τις σκληρά εργαζόμενες γυναίκες χαρακτηρίζοντάς αυτό το πράγμα χιουμοριστικό», έγραψε και συνέχισε απευθυνόμενη στο Netflix «μετά το Miss Americana, αυτό το outfit δε σας ταιριάζει. Εύχομαι χαρούμενο μήνα γυναικείας ιστορίας, μάλλον».

πηγή φωτογραφίας: Instagram

Δείτε ακόμη: 10 Celebrities που συμμετείχαν στο κίνημα #Metoo

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.