CELEBRITIES

Η Andie MacDowell υποφέρει από διαταραχή μετατραυματικού στρες και εξηγεί το γιατί


The Jennettes

20 Σεπτεμβρίου 2021

Η Andie MacDowell υποφέρει από διαταραχή μετατραυματικού στρες και εξηγεί το γιατί

Το να μιλάει κανείς ανοιχτά για την ψυχική του υγεία, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η εκπληκτική Andie MacDowell πρόσφατα όμως βρήκε το θάρρος και τη δύναμη να μιλήσει γι' αυτή σε μια νέα της συνέντευξη στο The Zoe Report

Η 63χρονη ηθοποιός μίλησε για το ψυχικό τραύμα που βίωνε ως παιδί εξαιτίας του αλκοολισμού της μητέρας της που την οδήγησε σήμερα να υποφέρει από διαταραχή μετατραυματικού στρες. Παρόλα αυτά, η ίδια δηλώνει πως επιλέγει να βλέπει πάντα τη φωτεινή πλευρά της ζωής, αν και όσα συνέβησαν τότε, την ακολουθούν μέχρι σήμερα. 

Ανάμεσα στα μαθήματα ζωής που έχει πάρει, η MacDowell τονίζει πως το πιο σημαντικό είναι η φροντίδα της ψυχικής της υγείας. Η μητέρα της, Pauline Johnston, είχε διαγνωστεί με διπολική διαταραχή ενώ έδινε μεγάλη μάχη με τον αλκοολισμό. Στην ηλικία των 10 όπως εξομολογείται, ξυπνούσε στη μέση της νύχτας για να βεβαιωθεί ότι η μητέρα της είχε θυμηθεί να σβήσει τα τσιγάρα της. 

Τον Σεπτέμβριο του 2019, είχε δηλώσει στον Guardian: «Υπήρχαν στάχτες παντού, στο πάτωμα και στον καναπέ. Από καθαρή τύχη δεν είχαμε καεί. Είναι μεγάλη ευθύνη για ένα παιδί όλο αυτό και έτσι ένιωθα σε όλη μου τη ζωή». Σύμφωνα με τα όσα είπε στη νέα της συνέντευξη, η Andie MacDowell βιώνει πολύ άγχος στην καθημερινότητά της εξαιτίας των παιδικών της τραυμάτων ενώ μέχρι σήμερα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της, για να βελτιώσει την ψυχική της υγεία. 

«Είναι δύσκολο να απαλλαγείς από τη διαταραχή μετατραυματικού στρες. Είναι μέσα σου, είναι διάχυτη στο νευρικό σου σύστημα». Ωστόσο, προτιμάει να κρατάει θετική στάση απέναντι στη ζωή και σε όσα της έχουν συμβεί. 

Ωστόσο, η ηθοποιός δηλώνει πως είχε πάντα εξαιρετικές σχέσεις με τη μητέρα της παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε. Προς το τέλος της ζωής της, η Johnston σταμάτησε να πίνει και το 1981 πέθανε από καρδιακή προσβολή. Η ίδια έγραψε ένα συγκινητικό γράμμα στην κόρη της λίγο πριν τον θάνατό της, λέγοντας πόσο υπερήφανη ένιωθε για εκείνη. Η MacDowell τότε, ήταν μόλις 23 χρονών. 

Η yoga, η πεζοπορία και μερικές ασκήσεις αναπνοής βοηθούν μέχρι σήμερα πολύ την ηθοποιό, η οποία ομολογεί ότι δεν κρατάει κανέναν θυμό απέναντι στη μητέρα της. Το σημαντικό είναι πως επιλέγει να κοιτάζει πάντα προς τη φωτεινή πλευρά της ζωής και αυτό εμπνέει κάθε γυναίκα που αγωνίζεται καθημερινά για την ψυχική της υγεία.

Δείτε ακόμη: 13 διάσημοι που έχουν μιλήσει ανοιχτά για τις ψυχικές τους ασθένειες 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.